Λάτβαλα: «Θα πρέπει να χτίσουμε πάνω στο ονειρικό ξεκίνημα»

Ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, δήλωσε περιχαρής που κατάφερε να πετύχει το καλύτερο ξεκίνημα σε μια σεζόν του WRC για τον ιαπωνικό γίγαντα αυτοκινήτων στην σύγχρονη εποχή.

Λάτβαλα: «Θα πρέπει να χτίσουμε πάνω στο ονειρικό ξεκίνημα»

Η νίκη του Σεμπαστιάν Οζιέ στον πρώτο γύρο υποστηρίχθηκε από τον Κάλε Ροβανπέρα στην δεύτερη θέση τον περασμένο μήνα. Αν και αυτό ταιριάζει με το "Ένα-Δύο" του 2021, όταν ο Έλφιν Έβανς ακολούθησε το Yaris του Γάλλου, η Toyota έχει μεγαλύτερη διαφορά βαθμών από τον πλησιέστερο αντίπαλό της αυτή την σεζόν.

«Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να ονομάσουμε το ξεκίνημά μας ονειρικό», δήλωσε ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. «Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι μπορούσαμε να περιμένουμε μια τέτοια εκκίνηση - το να είμαστε πρώτοι δύο και να έχουμε και τα τέσσερα αυτοκίνητα στην πρώτη εξάδα ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα για την ομάδα.

Το να κερδίσουμε τις περισσότερες από τις ειδικές διαδρομές και στη συνέχεια να έχουμε τον Κάλε να κερδίζει την Wolf Power Stage, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο από αυτό».

Ο Λάτβαλαέσπευσε να προσθέσει μια σημείωση προσοχής ενόψει του Ράλλυ Σουηδίας που ξεκινά την Πέμπτη (9-12 Φεβρουαρίου):

«Ξέρουμε ότι οι άλλοι θα έρθουν γρήγορα», είπε. «Βασικά, ξέρουμε ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πάντα στενός - αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα. Έχουμε έναν οδηγό που μπορεί να κερδίσει τα ράλλυ και τον τίτλο σε κάθε ομάδα, αυτό το κάνει συναρπαστικό.

Το καλό είναι ότι έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα, τώρα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό στη Σουηδία».