Νέες Mercedes-Benz GLE φουλ του εξηλεκτρισμού

Η Mercedes-Benz συνεχίζει την ανανέωση μοντέλων της αυτή τη φορά με τις πληθωρικές GLE SUV και GLE Coupe.

Νέες Mercedes-Benz GLE φουλ του εξηλεκτρισμού

Η Mercedes-Benz συνεχίζει την ανανέωση μοντέλων της, ύστερα από τις μικρομεσαίες A-Class, B-Class και CLA, αυτή τη φορά με τις πληθωρικές GLE SUV και GLE Coupe. Οι βελτιώσεις αφορούν αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, τεχνολογικές αναβαθμίσεις και ενίσχυση του εξηλεκτρισμού των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου.

Εξωτερικά, μια σειρά από διακριτικές «πινελιές» στις GLE SUV και GLE Coupe, χαρίζουν σε αμφότερες πιο μοντέρνα εμφάνιση. Αυτές εντοπίζονται στους νέους προφυλακτήρες, μάσκα και φωτιστικά σώματα. Στην παλέτα των χρωμάτων προστέθηκαν νέες αποχρώσεις του μπλε και γκρι, ενώ υπάρχουν νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 19, 20 και 21 ιντσών.

Στο εσωτερικό των μεγάλων SUV ξεχωρίζει το καινούργιο τιμόνι με τους νέους διακόπτες, για πιο εύκολο χειρισμό του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της κεντρικής οθόνης. Υπάρχουν ακόμα νέες επενδύσεις και διακοσμητικά και το τελευταίας γενιάς infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με τις οθόνες των 12,3 ιντσών. Ο φωνητικός βοηθός «Hey Mercedes» έγινε πιο διαδραστικός και ικανός να μαθαίνει ενεργοποιώντας τις διαδικτυακές υπηρεσίες στην εφαρμογή Mercedes me, ενώ αναγνωρίζει μέχρι και τη θέση των επιβατών για να εκτελεί διάφορες εντολές.

Σχετικά με τους κινητήρες, όλη η γκάμα είναι πλέον εξηλεκτρισμένη, μέσω της προσθήκης ήπιων υβριδικών συστημάτων 48V, την ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης και plug-in hybrid. Τα PHEV ενσωματώνουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων και προσφέρουν συνολική ισχύ έως 381 ίππους και ροπή μέχρι 750 Nm. Επίσης, η ηλεκτρική αυτονομία έχει αυξηθεί μέχρι τα 109 χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι οι περισσότερες καθημερινές διαδρομές μπορούν να καλυφθούν αμιγώς ηλεκτρικά. Πρόσθετα, όλες οι GLE SUV και GLE Coupe εξοπλίζονται με την τετρακίνηση 4MATIC.

Αναλυτικά όλους τους κινητήρες με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά τα παραθέτουμε στους παρακάτω πίνακες.

Πηγή: autogreeknews.gr