Ροβανπέρα: «Έχασα πολύ χρόνο καθαρίζοντας τον δρόμο»

Ο Κάλε Ροβανπέρα παραδέχθηκε ότι οι πιθανότητές του να διεκδικήσει από τον Σεμπαστιάν Οζιέ την παρθενική του νίκη στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο κατακεραυνωθήκαν από το γεγονός ότι βρισκόταν στην πρώτη θέση του αγώνα.

Ροβανπέρα: «Έχασα πολύ χρόνο καθαρίζοντας τον δρόμο»

Ο Κάλε Ροβανπέρα ξεκίνησε πρώτος στο δρόμο χάρη στην ιδιότητά του ως υπερασπιστής του τίτλου, αλλά δυσκολεύτηκε από την ανάγκη να σκουπίσει τις διαδρομές από το αλάτι που είχε τοποθετηθεί σε μια προσπάθεια να λιώσει ο πάγος.

Πέμπτος κατά την διάρκεια της νύχτας την Πέμπτη, χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την SS8 στο τέλος της Παρασκευής για να κερδίσει ο 22χρονος Φινλανδός την πρώτη του ειδική. Μέχρι τότε, απείχε 36 δευτερόλεπτα από τον συμπαίκτη του στο Toyota GR Yaris Rally1, Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο συνδυασμός ενός καθαρότερου δρόμου για τον Ροβανπέρα και μιας πιο συντηρητικής προσέγγισης από τον Οζιέ του επέτρεψε να μειώσει αυτή τη διαφορά στα 16 δευτερόλεπτα. Δύο νίκες σε ειδικές διαδρομές - συμπεριλαμβανομένης της Power Stage - έφεραν πέντε βαθμούς μπόνους, αλλά ο Οζιέ είχε πάντα τον έλεγχο της γενικής κατάταξης.

«Έκανε σπουδαία δουλειά», δήλωσε ο Ροβανπέρα. «Συγχαρητήρια σε αυτόν. Για μένα, χάσαμε πολύ χρόνο στις αρχές του ράλλυ όταν καθαρίζαμε το δρόμο. Υπήρχαν μερικές ειδικές διαδρομές εκείνη την ημέρα που νομίζω ότι υπήρξε αρκετά μεγάλη αλλαγή στο επίπεδο πρόσφυσης που είχαμε σε σχέση με τους πίσω.

Αλλά το Σάββατο και την Κυριακή, ο ρυθμός ήταν ο ίδιος με τους άλλους και μπορούσαμε να παλέψουμε για τους κορυφαίους χρόνους. Είμαι χαρούμενος. Νομίζω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτόν τον αγώνα και να παλέψουμε για την νίκη του χρόνου».