Φέτελ: «Οι οδηγοί του WRC δεν παίρνουν την προβολή που τους αξίζει»

Ο πρόσφατα αποσυρθείς παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ πιστεύει ότι τα ράλλυ αξίζουν μεγαλύτερης προβολής, αποκαλύπτοντας ότι παρακολουθεί στενά το WRC.

Φέτελ: «Οι οδηγοί του WRC δεν παίρνουν την προβολή που τους αξίζει»

Ανεβαίνοντας στη σκηνή της συνέντευξης Τύπου πριν από τον αγώνα Race of Champions μαζί με τον Πίτερ και τον Όλιβερ Σόλμπεργκ, μεταξύ άλλων, το πρωί της Παρασκευής, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ανέλυσε τα πρόσφατα σχόλια ότι μπορεί μια μέρα να ασχοληθεί με το ράλλυ.

«Έχω τεράστιο θαυμασμό για τους οδηγούς ράλι», εξέφρασε ο 35χρονος, προσθέτοντας αργότερα: «Νομίζω ότι οι οδηγοί είναι σπουδαίοι, δεν έχουν την προβολή που τους αξίζει.

Η ικανότητά τους είναι απίστευτη, η πειθαρχία επίσης.

Νιώθω σαν να φτάνω με ένα κατσαβίδι και ένα σφυρί, ενώ αυτοί φτάνουν στη στροφή 1 με πλήρη εργαλειοθήκη. Ό,τι κι αν συμβεί, αυτοί είναι εξοπλισμένοι με το κατάλληλο εργαλείο».

Κι όσο για το αν θα μπει ο ίδιος σε ένα αυτοκίνητο ράλι;

«Θα ήταν πολλή δουλειά, αλλά ίσως κάτι μετά από λίγο καιρό που αν αρχίσει να με τρώει... θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση».

Ο Φέτελ διακόπηκε από τον Σόλμπεργκ τον πρεσβύτερο κατά την διάρκεια των δηλώσεών του, για να τον προσκαλέσει να οδηγήσει ένα από τα αυτοκίνητα από το προσωπικό μουσείο του Πίτερ. Ρωτώντας για το εάν ο Πίτερ θα τον ασφαλίσει, ο Νορβηγός αστειεύτηκε ότι θα τον εμπιστευόταν περισσότερο από ό,τι αν τα οδηγούσε ο Όλιβερ.

Ο Φέτελ αποκάλυψε επίσης το ενδιαφέρον του να ακολουθήσει το WRC. «Πάντα το έκανα λίγο. Όχι σε κάθε διαχωρισμό τομέων, αλλά στα ράλλυ και στις ειδικές διαδρομές...Θυμάμαι τις μέρες που ο Πίτερ κέρδιζε και αγωνιζόταν... Απλά πάντα θαύμαζα το γεγονός ότι πηγαίνεις τόσο γρήγορα χωρίς κράσπεδα και όρια πίστας. Ό,τι είναι δίπλα σου δεν έχει σημασία - το έδαφος ή οι συνθήκες».