WRC: Ο Ροβανπέρα θέλει να βελτιωθεί στην άσφαλτο

Παρά την εκπληκτική του νίκη στον τελικό του περσινού Ράλλυ Κροατίας, ο πρωταθλητής του WRC, Κάλε Ροβανπέρα, πιστεύει ότι το Toyota GR Yaris Rally1 μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην άσφαλτο.

WRC: Ο Ροβανπέρα θέλει να βελτιωθεί στην άσφαλτο

Κληθείς να προσδιορίσει τους τομείς στους οποίους θα μπορούσε να βελτιωθεί ενόψει της δεύτερης σεζόν του στο GR Yaris Rally1, ο περσινός πρωταθλητής του WRC, Κάλε Ροβανπέρα παραδέχτηκε ότι ήταν ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο και την συνέπεια που επέδειξε την περασμένη σεζόν. Αλλά ήθελε ακόμα περισσότερα από τους γύρους στην άσφαλτο.

«Ίσως δεν είχα προσαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο στο αυτοκίνητο στην άσφαλτο», δήλωσε. «Όταν οδηγώ πρέπει πάντα να έχω το αυτοκίνητο να μου ταιριάζει πραγματικά. Υπάρχουν πάντα τομείς όπου μπορείς να βελτιωθείς και να πάρεις περισσότερες επιδόσεις, αλλά νομίζω ότι πέρυσι ήταν αρκετά καλά - ήμασταν αρκετά συνεπείς.

Όταν το αυτοκίνητο δουλεύει, οδηγούσα επίσης αρκετά γρήγορα, αυτό είναι σημαντικό».

Από τα τρία εναπομείναντα ασφάλτινα ράλλυ το 2022, ο 22χρονος Φινλανδός σημείωσε μια τρίτη θέση ανεβαίνοντας στο βάθρο στην Ισπανία. Βγήκε εκτός δρόμου στο Βέλγιο και αναγκάστηκε να σταματήσει και να αλλάξει ένα λάστιχο μετά από πρόσκρουση σε βράχο στην Ιαπωνία.

Το Ράλλυ Μόντε-Κάρλο της επόμενης εβδομάδας (19-22 Ιανουαρίου) θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ροβανπέρα να επιδείξει μεγαλύτερη ταχύτητα στην άσφαλτο με το Yaris, αν το κλασικό Ράλλυ των Γαλλικών Άλπεων προσφέρει σε μεγάλο βαθμό στεγνές συνθήκες παρόμοιες με αυτές της περασμένης σεζόν.