Μονσέ: «Η Κένυα ήταν το σημείο καμπής στην σεζόν της Hyundai»

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Hyundai, Ζουλιάν Μονσέ, εντόπισε το απογοητευτικό αποτέλεσμα στο Safari Rally Kenya ως το σημείο καμπής στην σεζόν 2022 της ομάδας με έδρα το Alzenau.

Μονσέ: «Η Κένυα ήταν το σημείο καμπής στην σεζόν της Hyundai»

Όλα τα εργοστασιακά Hyundai i20 N Rally1 αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες στο ανώμαλο αφρικανικό έδαφος του Safari Rally Kenya, με τον Τιερί Νεβίλ να τερματίζει υψηλότερα από τους τρεις οδηγούς της ομάδας του, στην πέμπτη θέση – περισσότερο από 10 λεπτά αργότερα από τον νικητή Κάλε Ροβανπέρα της Toyota.

Παρά το γεγονός ότι ο Ότ Τάνακ έδωσε στο υβριδικό Hyundai την πρώτη του νίκη στο περσινό WRC στον αμέσως προηγούμενο γύρο, στην Σαρδηνία, ο αναπληρωτής διευθυντής της Hyundai, Ζουλιάν Μονσέ, ένιωσε ότι η Κένυα ήταν το χαμηλότερο σημείο της σεζόν για την ομάδα του.

«Αυτό το ράλι σίγουρα μας ξύπνησε στην ομάδα», είπε ο Μονσέ. «Τα πράγματα έδειχναν καλύτερα από το Μόντε Κάρλο και είχαμε κάνει κάποια καλά αποτελέσματα με την νίκη στην Ιταλία και κάποια άλλα βάθρα, αλλά τότε η Κένυα ήταν μια καταστροφή.

Ύστερα από αυτό, η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά. Η ομάδα πίεζε για όλη τη σεζόν και πριν από την Κένυα, σίγουρα δυσκολευόμασταν με την προμήθεια ανταλλακτικών και η αξιοπιστία ήταν δύσκολη. Αλλά μετά από αυτό το γεγονός, όπως είπα, η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά και μαζευτήκαμε. Η αξιοπιστία ερχόταν και μετά μπορούσαμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στην απόδοση του αυτοκινήτου».