WRC: Τι σημαίνει η επιστροφή του Τάνακ για την M-Sport

Σαν να μην έφυγε ποτέ. Η επιστροφή του Ότ Τάνακ στην M-Sport Ford ενόψει της νέας σεζόν στο WRC φαντάζει τόσο απόλυτα σωστή όσο και αναπόφευκτη.

WRC: Τι σημαίνει η επιστροφή του Τάνακ για την M-Sport

Ο Ότ Τάνακ και ο συνοδηγός του, Μάρτιν Γιαρβεόγια ηγούνται της επίθεσης της βρετανικής ομάδας στο WRC του 2023, με τους Εσθονούς να ξεκαθαρίζουν ότι έχουν μόνο μία φιλοδοξία: να φθάσουν στην κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου όπως είχαν κάνει το 2019.

Η κατάκτηση του δεύτερου στέμματος θα ήταν ένα εξαιρετικό επίτευγμα, αλλά το να το πετύχουν με την ομάδα του Μάλκολμ Γουίλσον θα ξεπερνούσε έναν ήδη απίστευτο –αν και ταραχώδη– χρόνο με την M-Sport.

Ο Τάνακ ανδρώθηκε στο WRC σε ένα Fiesta που είχε προετοιμαστεί από την M-Sport και παρέμεινε στην ομάδα του Γουίλσον μέχρι το τέλος του 2017. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι τα πράγματα δεν κυλούσαν πάντα ομαλά, με τον Τάνακ να μένει πίσω στα τέλη του 2012, αλλά να επιστρέφει με πλήρη απασχόληση το 2015.

Αν και δεν ήταν όλα απλά από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα άρχισαν να έρχονται δεόντως και οι νίκες του 2017 στην Ιταλία και την Σαρδηνία ήταν το σημείο εκκίνησης για διαπραγματεύσεις που θα τον πήγαιναν τελικά στην Toyota και στην συνέχεια στην Hyundai.

Αλλά αυτό αφορά το μέλλον – και εξ ορισμού, το παρελθόν.

Όταν έφυγε από την M-Sport, ο Τάνακ ήταν ένας νεαρός οδηγός (ομολογουμένως, νερότερος από τον τότε πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ) που μόλις είχε ξεπεταχτεί και έκανε τα πρώτα βήματά του. Τώρα είναι ένας πλήρως ανεπτυγμένος θρύλος της εποχής μας. Παγκόσμιος πρωταθλητής και ένας από τους ταχύτερους οδηγούς στον πλανήτη Γη.

Ήρθε η ώρα για τον Τάνακ να ολοκληρώσει την δουλειά που ξεκίνησε πίσω από το Blue Oval. Το μεγάλο ερώτημα είναι φυσικά: Μπορεί;

Γιατί όχι?

Αν το δεύτερο μισό αυτής της σεζόν μας δίδαξε κάτι, αυτό είναι ότι ο Ότ Τάνακ επέστρεψε στα πολύ, πολύ καλύτερά του. Ξεπέρασε τους πάντες από την Φινλανδία και μετά και φαινόταν τόσο επικίνδυνος όσο ποτέ άλλοτε, όσο το Hyundai i20 N Rally1 του βρήκε ρυθμό.

Και ξέρουμε πόσο ισχυρή δύναμη είναι το Puma Rally1 Hybrid της M-Sport. Η Ford παρέμεινε απειλή καθ' όλη τηΝ διάρκεια της σεζόν.

Την επόμενη σεζόν, αυτή η απειλή θα είναι πιο πραγματική από ποτέ, καθώς μια από τις αγαπημένες συνεργασίες των ράλι θα ανατείλει ξανά.