Σφαιράτα 0-262 χλμ./ώρα με το Kia EV6 GT (+video)

Το μεσαίο αμιγώς ηλεκτρικό Crossover μοντέλο της Kia, το EV6, είναι το πρώτο BEV που παράγεται από την Kia χρησιμοποιώντας την ολοκαίνουργια πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και αποτελεί το πρώτο βήμα της μετάβασης της Kia στη νέα εποχή της ηλεκτροκινητικότητας.

Σφαιράτα 0-262 χλμ./ώρα με το Kia EV6 GT (+video)

Το πρώτο στοιχείο που εντυπωσιάζει και γυρίζει κεφάλια όπου και να βρεθεί, είναι ο πολύ δυναμικός και ασυνήθιστος σχεδιασμός του. Η σπορτίφ αισθητική του συνοδεύεται και με αντίστοιχες επιδόσεις, ειδικά στις ισχυρότερες εκδόσεις. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το EV6 GT, το οποίο εξοπλίζεται με δύο κινητήρες συνολικής ισχύος 585 ίππων και φέρνουν την ηλεκτρική απόδοση σε άλλο επίπεδο. Μαζί με τη μέγιστη ροπή 740 Nm, η έκδοση AWD GT επιταχύνεται από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει στην τελική ταχύτητα των 260 χλμ./ώρα. Επιπλέον, με την προσθήκη του ηλεκτρονικού λογισμικού Limited Slip Differential, μόνο στην έκδοση EV6 GT οι οδηγοί θα μπορούν να απολαύσουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά με απόλυτη ασφάλεια και σε όλες τις συνθήκες.

Πόσο γρήγορο είναι όμως και σε πραγματικές συνθήκες, σε ένα δημόσιο δρόμο, όπως είναι η Autobahn; Οι επιδόσεις του είναι καταιγιστικές, όπως θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα δεν τα καταλαβαίνεις για το πότε τα έχει πιάσει, ενώ σε 13 δλ. έχει φτάσει τα 200 χλμ./ώρα, πανεύκολα. Για τα 100-200 χλμ./ώρα χρειάζεται 9,1 δλ. ενώ τα 260 χλμ./ώρα της μέγιστης εργοστασιακής τελικής είναι επίσης μια εύκολη υπόθεση για το EV6 GT, συν του ότι είναι ακλόνητο σε τόσο υψηλές ταχύτητες.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: AutoGreekNews.gr