Πρώτη εμφάνιση του Hyundai Ioniq 5 Ν (+video)

Πλησιάζει ο καιρός που θα αποκαλυφθεί το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai, το Ioniq 5 N, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο N χωρίς θερμικό κινητήρα, αλλά με μπαταρίες και ηλεκτρικά μοτέρ.

Πρώτη εμφάνιση του Hyundai Ioniq 5 Ν (+video)

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση κάνει μέσω βίντεο (βλ. παρακάτω στα τελευταία λεπτά), όπου πλαισιώνεται από τα άκρως εντυπωσιακά πρωτότυπα RN22e και N Vision 74. Περισσότερα στοιχεία δεν έχει ανακοινώσει η Hyundai για το Ioniq 5 N, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να εφοδιάζεται με τα ηλεκτρικά μοτέρ και τη μπαταρία του Kia EV6 GT, αλλά και του RN22e.

Βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP, αναμένεται να τροφοδοτείται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 585 ίππων και 740 Nm ροπής και την μπαταρία των 77,4 kWh, η οποία σε 18 μόλις λεπτά μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80%. Από πλευράς επιτάχυνσης, θα είναι με διαφορά το ταχύτερο N, αφού αναμένεται να φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα.

Στο βίντεο, το Ioniq 5 N εμφανίζεται «ντυμένο» με μια ειδική μεμβράνη παραλλαγής N με μοτίβο pixel και καρό σημαίες, ωστόσο σε κοινή θέα αφήνονται ελάχιστα χαρακτηριστικά του, όπως είναι τα φωτιστικά σώματα και ο διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρας με το σπόιλερ και τη μεγάλη εισαγωγή.

Πηγή: AutoGreekNews.gr