WRC Junior: Στην Ελλάδα το φινάλε της σεζόν

Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί ο τελευταίος από τους 5 αγώνες για το WRC Junior του 2023. 

WRC Junior: Στην Ελλάδα το φινάλε της σεζόν

Το καλεντάρι του 2023 για το WRC Junior έχει παρόμοια εμφάνιση και αίσθηση με του 2022, με τους οδηγούς για άλλη μια φορά να αντιμετωπίζουν χιόνι, πάγο, άσφαλτο και διάφορες επιφάνειες από χαλίκι, ξεκινώντας σε μια χιονισμένη Σουηδία από τις 09 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Μετά τον πάγο και το χιόνι του Umeå και των περιχώρων του, η Κροατία προσφέρει την πρώτη ασφάλτινη πρόκληση της σεζόν από τις 20 έως τις 23 Απριλίου - σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο ταξίδι στο Ζάγκρεμπ για τους juniors.

Η σκόνη και η ζέστη αποτελούν την επόμενη πρόκληση στο ημερολόγιο καθώς το πρόγραμμα επιστρέφει στο ιταλικό νησί της Σαρδηνίας για πρώτη φορά από το 2019, από 01-04 Ιουνίου.

Ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ ταχύτητας στους γρήγορους χωματόδρομους της Εσθονίας από 20-23 Ιουλίου, πριν ολοκληρωθεί και πάλι η σεζόν στους ανώμαλους και βραχώδεις ορεινούς δρόμους της Ελλάδας, από 07-10 Σεπτεμβρίου.

"Και στις πέντε διοργανώσεις θα προσφέρουμε κάτι διαφορετικό και γι' αυτό είναι από τις αγαπημένες των οπαδών", δήλωσε ενθουσιασμένος ο διευθυντής του πρωταθλήματος FIA Junior WRC Maciej Woda. «Πιστεύω ότι κάθε γύρος θα απαιτεί διαφορετική προσέγγιση και δεξιότητες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δοκιμάσουμε αυστηρά όλους τους οδηγούς μας και να μάθουμε ποιος έχει πραγματικά αυτό που χρειάζεται για να γίνει ένα μελλοντικό αστέρι του WRC.

Ο στόχος είναι τα πληρώματα μας για το 2023 να βιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα διαφορετικά στοιχεία του WRC, δίνοντάς τους την τέλεια εισαγωγή στην παγκόσμια σκηνή, ανοίγοντας παράλληλα τις ορέξεις τους για μελλοντικές εξόδους και επιτυχίες».

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί για άλλη μια φορά σε πανομοιότυπα αυτοκίνητα Ford Fiesta Rally3 που προμηθεύονται από την M-Sport Πολωνίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν επίσης να κερδίσουν βαθμούς στην κατηγορία WRC3.

Το πακέτο βραβείων για τον πρωταθλητή FIA Junior WRC 2023 περιλαμβάνει τέσσερις πλήρως χρηματοδοτούμενες βραβεύσεις Ford Fiesta Rally2 με το M-Sport Ford, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμής πριν από τον αγώνα και μιας πλήρους κατανομής ελαστικών Pirelli.