WRC, Ροβανπέρα: «Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρότερος το 2023»

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC για το 2022, Κάλε Ροβανπέρα, δήλωσε ότι αναμένει τους αντιπάλους του από την Hyundai και την M-Sport Ford να είναι ακόμα πιο κοντά στην Toyota την επόμενη σεζόν.

WRC, Ροβανπέρα: «Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρότερος το 2023»

Ο Κάλε Ροβανπέρα κέρδισε το στέμμα στο φετινό WRC με δύο ράλι να απομένουν έπειτα από μια παντοδύναμη επίδοση στο πρώτο μισό της σεζόν - και έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του WRC.

Η Hyundai επανήλθε από ένα αργό ξεκίνημα για να δείξει τις δυνατότητες του i20 N Rally1 και είχε σημειώσει πέντε νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι αυτή η απόδοση του δεύτερου ημιχρόνου που απασχολεί τον Φινλανδό πρωταθλητή.

Αφού κέρδισε πέντε από τους πρώτους επτά αγώνες της σεζόν, ο 22χρονος αστέρας της Toyota είχε προβάδισμα 83 βαθμών. Αλλά στα επόμενα έξι ράλι, το πλεονέκτημά του μειώθηκε κατά 33 πόντους καθώς η Hyundai ανέβασε τον ρυθμό.

«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ, πολύ πιο κοντά την επόμενη χρονιά», είπε ο Ροβανπέρα, ο οποίος έγινε επίσης ο πρώτος Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ύστερα από 20 χρόνια.

«Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα αυτή τη σεζόν και αμέσως το GR Yaris δούλευε πολύ καλά με τους νέους κανονισμούς, αλλά είδαμε και τους άλλους να έρχονται δυνατά. Θα πρέπει να δυναμώσουμε ξανά για να παραμείνουμε στον αγώνα.

Η ομάδα το γνωρίζει αυτό και όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε – επίσης από την πλευρά μας. Υπάρχουν μέρη όπου μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και ελπίζουμε ότι θα το κάνουμε».