WRC: Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Τάνακ;

Πριν από τρία χρόνια ο Ότ Τάνακ γιόρταζε ακόμη τον πρώτο του τίτλο στο WRC. Ήταν τέτοια η κυριαρχία του Εσθονού το 2019, που η προσδοκία ήταν ότι οι πρωτιές που κέρδισε με την Toyota θα συνεχίζονταν στην Hyundai του για αρκετά χρόνια.

WRC: Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Τάνακ;

Αν αυτό ήταν το σενάριο, κάποιος ξέχασε να το διαβάσει. Τρία χρόνια σε ένα i20 έφεραν νίκες σε ράλι, αλλά με κάθε ειλικρίνεια, ο Ότ Τάνακ σπάνια φαινόταν ικανός να πάρει ξανά τον τίτλο.

Απλώς κάτι δεν έχει κολλήσει. Και σε ένα μήνα από τώρα θα αποχωρήσει οριστικά από την κορεατική ομάδα.

Τι μέλλει γενέσθαι για τον Τάνακ και τον συνοδηγό του;

Το προφανές θα ήταν ένα διάλειμμα. Ο Τάνακ μίλησε για την προσωπική πτυχή της απόφασής του να αποχωρήσει από τη Hyundai πριν από την λήξη του συμβολαίου του και ένας χρόνος στο σπίτι στην Εσθονία με την οικογένειά του είναι μια επιλογή.

Λειτούργησε για τους οδηγούς στο παρελθόν - είτε αυτή η χρονιά διακοπών ήταν απόφασή τους είτε όχι. Ο Τάνακ είναι ακόμα στο απώγειο ή πολύ κοντά στο απώγειο της καριέρας του, είναι ένας από τους ταχύτερους στον κόσμο και το να βρει μια θέση στην νέα σεζόν δεν θα ήταν πρόβλημα για αυτόν.

Θέλει όμως μια σεζόν στο περιθώριο ή έχει ήδη πλάνο;

Αναμενόμενα, δεν λείπουν οι θεωρίες για το μέλλον του. Υπάρχει η σκέψη ότι η σειρά οδηγών της Toyota θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή για τον πρώτο άνθρωπο που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο με Yaris.

Υπάρχει μεγαλύτερο βάρος στην πιθανότητα να υπογράψει με την M-Sport Ford, αλλά η χρηματοδότηση για να τον βάλουν σε ένα Puma Rally1 Hybrid θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα - με τον Κρεγκ Μπριν να έχει ήδη συμβόλαιο για άλλη μια σεζόν.

Θα ήταν δίκαιη εκτίμηση ότι οι συναισθηματικοί δεσμοί του Τάνακ είναι ισχυρότεροι με την M-Sport παρά με την Toyota. Η σχέση του με τον Μάλκολμ Γουίλσον δοκιμάστηκε σοβαρά τις πρώτες μέρες, αλλά όταν έφυγε στα τέλη του 2017, ήταν σταθερά αγαπημένος στο Dovenby Hall.

Η κίνηση-έκπληξη του Τάνακ το βράδυ της Κυριακής στην Ισπανία άνοιξε σίγουρα την αγορά των οδηγών και έδωσε στο service park πολλές συζητήσεις.