WRC: Εκτός Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας ο Έβανς - Ίσως τρέξει ξανά την Κυριακή (2/10)

Ο Έλφιν Έβανς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας καθώς το Toyota GR Yaris του υπέστη μεγάλες ζημιές σε ατύχημα που είχε τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10).

WRC: Εκτός Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας ο Έβανς - Ίσως τρέξει ξανά την Κυριακή (2/10)

Ο Έλφιν Έβανς είχε ένα γύρισμα υψηλής ταχύτητας στο Puhoi που έστειλε το Yaris του σε έναν λοφίσκο. Αφού έκανε επισκευές στο ψυγείο του αυτοκινήτου μετά την ειδική, ο Ουαλός μπόρεσε να επιστρέψει «κουτσαίνοντας» στο σέρβις του Ώκλαντ για να του πουν ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ο επικεφαλής της ομάδας Toyota Gazoo Racing, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, επιβεβαίωσε ότι, μετά τον έλεγχο από την ομάδα και την FIA, εντοπίστηκε ζημιά στο roll cage.

«Έχουμε ερευνήσει το αυτοκίνητο με την ομάδα και την FIA και δυστυχώς παρατηρήσαμε ότι υπάρχει ζημιά στο roll cage», είπε ο Λάτβαλα. «Πρέπει να αποσύρουμε το αυτοκίνητο για την ημέρα».

Ο Λάτβαλα εξήγησε ότι η ομάδα του θα αξιολογήσει περαιτέρω την ζημιά αργότερα το Σάββατο (1/10) το απόγευμα για να αποφασίσει εάν ο Έβανς μπορεί να συμμετάσχει ξανά στον τελευταίο αγώνα της Κυριακής.

«Για σήμερα τελείωσε», συνέχισε, «αλλά μετά το σέρβις θα έχουμε περισσότερο χρόνο να το ερευνήσουμε και να δούμε τι θα μπορούσε να γίνει. Δεν ξέρουμε ακόμα για την Κυριακή.

Ξέρω ακριβώς πώς αισθάνεται - είχα το ίδιο πράγμα στη δική μου [οδηγητική] καριέρα. Δεν είναι ωραίο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο Έλφιν έχει αποδείξει ότι έχει την ταχύτητα».

Η απόσυρση του Έβανς είναι καλά νέα για την Hyundai καθώς προωθεί τους Τιερί Νεβίλ και Όλιβερ Σόλμπεργκ στην τέταρτη και πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.