Το οικονομικό premium SUV των 24.800 ευρώ

Στους περισσότερους αρέσουν τα SUV, γεγονός που αποτυπώνεται και στα νούμερα των ταξινομήσεων.

Το οικονομικό premium SUV των 24.800 ευρώ

Στους περισσότερους αρέσουν τα SUV, γεγονός που αποτυπώνεται και στα νούμερα των ταξινομήσεων. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα τους πρώτους 7 μήνες του 2022 έχουν κυκλοφορήσει 34.929 καινούρια SUV όλων των κατηγοριών (μερίδιο 53,19%). Από αυτά τα μικρά SUV είναι πιο δημοφιλή, με 16.429 ταξινομήσεις και μερίδιο 25,02%.

Μεταξύ των premium Β-SUV ψηλά στην προτίμηση του κοινού βρίσκεται το Jeep Renegade, το οποίο στην πιο προσιτή του έκδοση 1.0 Turbo 120 hp Longitude πωλείται στην τιμή των 24.800 ευρώ.

Ο εξοπλισμός του είναι πληρέστατος και περιλαμβάνει τα εξής:

  • 6 αερόσακους
  • Έλεγχος διατήρησης λωρίδας
  • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Αισθητήρας βροχής
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
  • Όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες
  • Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του Renegade που το έχουν κάνει αγαπητό στο κοινό και ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, είναι η σκληροτράχηλη εκτός δρόμου εμφάνισή του με το τετραγωνισμένο στιλ, εν αντιθέσει με τα «στρογγυλεμένα» SUV. Ειδικά το εμπρός άκρο του γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο από τα στρογγυλά φώτα και την παραδοσιακή μάσκα με τις 7 κάθετες γρίλιες.

Τα γεωμετρικά σχήματα κυριαρχούν και στο θάλαμο των επιβατών του μικρότερου Jeep, όπως και η χειρολαβή στο ταμπλό από την πλευρά του συνοδηγού. Το εσωτερικό του Renegade είναι προσεγμένο σε κατασκευή, με χρήση μαλακού πλαστικού στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και γεροδεμένη συναρμογή των επιμέρους επιφανειών. Ο οδηγός του κάθεται ψηλά και θα βρει εύκολα την κατάλληλη θέση, ενώ θα διευκολυνθεί και από την απρόσκοπτη περιμετρική ορατότητα. Εξίσου άνετα θα μετακινηθούν κι οι υπόλοιποι επιβάτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα πλήρως εκμεταλλεύσιμο πορτ μπαγκάζ 351 λίτρων.


Την κίνηση του συγκεκριμένου μοντέλου αναλαμβάνει ο 3κύλινδρος 1.000άρης turbo Firefly, ισχύος 120 ίππων στις 5.750 σ.α.λ. και με ροπή 190 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται αποκλειστικά μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Το Renegade των 1.320 κιλών επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει 185 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 6,4 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 144 γρ./χλμ. (100,8 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Πηγή: autogreeknews.gr