WRC: Ο 17χρονος Ραϊκόνεν είναι έτοιμος για περισσότερες συμμετοχές

Η εξαιρετική παρουσία του 17χρονου Τζάστους Ραϊκόνεν στο Ράλι Φινλανδίας έχει «ανοίξει την όρεξη» στο ανιψιό του θρυλικού πιλότου της Formula 1, Κίμι Ραϊκόνεν, για περισσότερες συμμετοχές στο WRC.

WRC: Ο 17χρονος Ραϊκόνεν είναι έτοιμος για περισσότερες συμμετοχές

Ο οδηγός του Peugeot 208 κέρδισε την κατηγορία δικίνητων Rally4 με τεράστια διαφορά 24 λεπτών το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ντεμπούτο του στο WRC και ο 17χρονος τώρα ανυπομονεί για περισσότερη δράση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

«Θα ήταν ωραίο να επιστρέψω και να κάνω περισσότερα», είπε ο Ραϊκόνεν. «Είναι ωραίο να έρχεσαι στο Ράλι Φινλανδίας και να οδηγείς στο WRC. Προς το παρόν θα επικεντρωθώ στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας και θα προσπαθήσω να το κερδίσω. Θα μείνω με αυτό το αυτοκίνητο και ίσως ένα αυτοκίνητο Rally2 στο μέλλον».

Ο Ραϊκόνεν αγωνίζεται σε ράλι μόνο από τον Οκτώβριο του 2020 και το WRC της περασμένης εβδομάδας ήταν μόνο ο δεύτερος αγώνας του με το Peugeot 208.

Παρά την έλλειψη εμπειρίας του, μπορούσε να βασιστεί στον θείο του Κίμι Ραϊκόνεν για συμβουλές – ο μεγαλύτερος από τους δύο Φινλανδούς αγωνίστηκε στο Ράλι Φινλανδίας τρεις φορές, τερματίζοντας στην πρώτη 10άδα στην τελευταία του έξοδο το 2011.

Το όνομα Ραϊκόνεν, φυσικά, τράβηξε τα βλέμματα στο Jyväskylä την περασμένη εβδομάδα – συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου συμπατριώτη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κάλε Ροβανπέρα.

Ο Ροβανπέρα είπε: «Είναι υπέροχο να έχουμε αυτό το όνομα πίσω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν ξέρω πραγματικά τον Τζάστους, αλλά είδα τι έκανε. Είναι καλό».