Πάει για τρελό ρεκόρ το Mercedes-AMG One (+video)

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, λένε. Ρητό που μάλλον έχουν ακουστά και στη Γερμανία, καθώς χρειάστηκαν 5 χρόνια και αρκετές καθυστερήσεις μέχρι να υλοποιηθεί το Mercedes-AMG One.

Πάει για τρελό ρεκόρ το Mercedes-AMG One (+video)

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, όμως, όλοι περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει στην πίστα και πόσα ρεκόρ θα σπάσει.

Πήραμε ένα μικρό δείγμα στο Goodwood Festival of Speed, αν και ο οδηγός δεν πλησίασε καν τα όρια του αυτοκινήτου. Ούτως ή άλλως το γερμανικό hypercar άλλο μέρος έχει κατά νου. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το Nurburgring. Μεγάλο μέρος της εξέλιξής του έγινε στο Nordschleiffe, με τη Mercedes να κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για εργοστασιακό αυτοκίνητο παραγωγής, με την AMG GT Black Series. To 6.43.62 της κορυφαίας GT, ωστόσο, δεν είναι ό,τι ταχύτερο έχει καταγραφεί στην «Πράσινη Κόλαση» από τετράτροχο με πινακίδες. Η τιμή αυτή ανήκει στην Porsche 911 GT2 RS της Manthey Racing, που έχει γυρίσει τα 21 χλμ. σε 6.38.84.

Βέβαια η εν λόγω Porsche είναι βελτιωμένη και περισσότερο αγωνιστικό θυμίζει, παρά πολιτικό αυτοκίνητο. Η πρωτιά, όμως, είναι πρωτιά – έστω και τυπική. Η Mercedes-AMG θέλει και την ουσία, αλλά και τους τύπους, για να δηλώνει υπερήφανα πως πρόκειται για την κυρίαρχο του Nurburgring. Το One έχει σκοπό να τα καταφέρει, χρησιμοποιώντας όλη την τεχνολογία από τη Formula 1 και κάθε ικμάδα ισχύος από το υβριδικό σύστημα. Το «Ένα» διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, κεραμικά φρένα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και 1.063 ίππους, που πηγάζουν από τον 1.600άρη V6 τούρμπο και τους 4 ηλεκτροκινητήρες. Η ισχύς και οι επιδόσεις στην ευθεία μπορεί να μην προκαλούν δέος (0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ., τελική 352 χλμ./ώρα), όμως το One δεν ενδιαφέρεται για ρεκόρ τελικής ή επιτάχυνσης.

Οι στροφές αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα, κατ’ επέκταση και η κατάρριψη επιδόσεων όλων των εποχών στις πίστες. Αναφορικά με τη θρυλική στο Νίρμπουργκ, ο επικεφαλής της AMG δήλωνε το 2018 πως το One θα μπορούσε να γράψει χρόνο καλύτερο ακόμα και από εκείνον της Porsche 956 με τον Stefan Bellof, το 1983. Για τι χρόνο λέμε; Κάτω από 6.11.13! Όπερ εστί πως το 6.38.84 της βελτιωμένης 911 GT2 RS δεν θα είναι πρόβλημα. Άλλο οι δηλώσεις και οι εκτιμήσεις, φυσικά, άλλο η πραγματικότητα. Όπως όλα δείχνουν πάντως, πως η δυναμική του AMG One τοποθετείται τουλάχιστον στα επίπεδα των 6μιση λεπτών! Η φίρμα από τη Στουτγκάρδη ήδη κάνει ζέσταμα, οπότε σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε και την επίσημη προσπάθεια.

Πηγή: autogreeknews.gr