Καθαρίζουν τα τζάμια με την εφημερίδα;

Κάποιοι θα έχετε ακούσει ή πιθανώς να έχετε δοκιμάσει να καθαρίσετε τα τσάμια του αυτοκινήτου σας με εφημερίδες.

Καθαρίζουν τα τζάμια με την εφημερίδα;

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, λέει σοφά μια παλιά παροιμία, όχι μόνο όσον αφορά τα ρούχα, την προσωπική υγιεινή ή το σπίτι μας, αλλά και τον τετράτροχο «συνοδοιπόρο» μας. Ένα βρώμικο αυτοκίνητο δείχνει πάντα πιο ταλαιπωρημένο συγκριτικά με ένα καθαρό, ενώ αποτελεί και εστία μικροβίων. Για να λάμπει το αγαπημένο μας όχημα δεν χρειάζεται πολύς κόπος και κόστος, αφού όλα μπορούν να γίνουν γρήγορα και ανέξοδα.

Όπως είναι για παράδειγμα ο καθαρισμός των παραθύρων. Τα γεμάτα βρομιές τζάμια δυσχεραίνουν και την ορατότητα, άρα μειώνουν την ασφάλεια. Οπότε πάντα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά γίνεται. Κάποιοι θα έχετε ακούσει ή πιθανώς να έχετε δοκιμάσει να καθαρίσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου σας με εφημερίδες. Βέβαια, τη σύγχρονη εποχή του internet μπορεί ακόμα και να μην υπάρχει ούτε ένα φύλλο εφημερίδας στο σπίτι. Παρόλα αυτά, η αγορά μιας οποιασδήποτε εφημερίδας έχει χαμηλό κόστος, της τάξεως του ενός ευρώ.

Λειτουργεί όμως αποτελεσματικά η χρήση εφημερίδας στον καθαρισμό των τζαμιών ή όχι; Η απάντηση είναι ναι. Οι εφημερίδες αποτελούν κατάλληλη επιλογή, με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά, χωρίς μουτζούρες. Λόγω του ότι οι εφημερίδες είναι κατασκευασμένες από πολλαπλές πυκνές ίνες, δεν διαλύονται εύκολα, επομένως είναι ανθεκτικές στη χρήση. Παράλληλα δεν περιέχουν υλικά που προκαλούν γρατσουνιές και μπορεί να δημιουργήσουν ζημιά σε γυάλινη επιφάνεια. Οι εφημερίδες δεν έχουν χημικό τοξικό μελάνι, αλλά φιλικό προς το περιβάλλον, οπότε είναι και οικολογικές.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της εφημερίδας είναι ότι δεν χρειάζεται ξέβγαλμα όπως ένα πανί, επομένως δεν γίνεται σπατάλη νερού. Αν παρόλα αυτά δεν υπάρχει διαθέσιμη εφημερίδα, πολύ καλή δουλειά κάνουν και τα απορροφητικά χαρτιά κουζίνας, αρκεί να μην αφήνουν χνούδι.

Επιπλέον, αντί για σπρέι τζαμιών, μπορείτε να φτιάξετε ένα οικολογικό καθαριστικό, αποτελούμενο από διάλυμα ξυδιού με ίσα μέρη νερού – ξυδιού. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να αφαιρεί τα άλατα (π.χ. από τη βροχή). Βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, προκειμένου να είναι πιο εύκολο στη χρήση.

Πηγή: autogreeknews.gr