Πέταξε ψηλά ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Γερμανίας

Τερμάτισε στην 18η θέση γενικής, κερδίζοντας πολύτιμες εμπειρίες με το νέο το σούπερ όπλο του. 

Πέταξε ψηλά ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Γερμανίας

Με προσοχή και μακριά από λάθη που θα του στοίχιζαν, έχοντας μαζί του και την εμπειρία από προηγούμενες συμμετοχές στο Ράλλυ Γερμανίας, ο Ιορδάνης Σερδερίδης ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τον ένατο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ που είχε έδρα τη Γερμανία. Με το πιο όμορφο και σε ελληνικά χρώματα Ford Fiesta WRC στα χέρια του για πρώτη φορά και έχοντας κάνει λίγα χιλιόμετρα δοκιμών, ο Έλληνας, κάτοχος του WRC Trophy δεν φοβήθηκε σε καμία περίπτωση το «θηρίο», βελτιώνοντας τις επιδόσεις του ειδική με ειδική.

Το μενού της Κυριακής περιλάμβανε 3 ειδικές διαδρομές, με τον Καβαλιώτη οδηγό να έχει κατά νου να τερματίσει τον αγώνα, χωρίς προβλήματα: «Παρά το λάθος που κάναμε το βράδυ της Πέμπτης στην υπερειδική, η ψυχολογία μας ήταν ανεβασμένη στις διαδρομές της Κυριακής, ύστερα από δύο απροβλημάτιστα σκέλη. Όντας σε ικανοποιητική θέση στη γενική κατάταξη, δεν έμενε παρά να οδηγήσουμε μυαλωμένα για να αποφύγουμε τις κακοτοπιές και να τερματίσουμε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Ράλλυ Γερμανίας», δήλωσε ο Σερδερίδης και συνέχισε: «Οι διαδρομές του τελευταίου σκέλους ήταν αρκετά δύσκολες και απαιτούσαν συγκέντρωση. Κινηθήκαμε προσεκτικά, χωρίς να πιέσουμε και καταφέραμε να τερματίσουμε στην 18η θέση της γενικής κατάταξης».

Λαμβάνοντας υπόψη τη σύντομη γνωριμία του Ιορδάνη Σερδερίδη με το νέο του «γραφείο» πριν τον αγώνα, ο Έλληνας οδηγός τόνισε σχετικά με το ρυθμό του: «Εμφανιστήκαμε βελτιωμένοι στα δεύτερα περάσματά μας από τις ειδικές κατεβάζοντας το χρόνο μας. Έχοντας κάνει μόλις 65 χιλιόμετρα δοκιμών με ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο σε σχέση με τα προηγούμενα που έχω οδηγήσει, είμαστε ικανοποιημένοι. Σίγουρα χρειαζόμαστε βελτίωση και πιστεύουμε πως στον επόμενο αγώνα μας θα είμαστε ταχύτεροι». Καθοριστικό για έναν αγώνα είναι το στήσιμο του αυτοκινήτου, καθώς και η επιλογή ελαστικών, για τα οποία ο Ιορδάνης Σερδερίδης δεν έμεινε ικανοποιημένος στη Γερμανία: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, καθώς χρησιμοποιήσαμε το λάθος set-up σε ορισμένες ειδικές. Μάθαμε από τα λάθη μας και την επόμενη φορά θα βελτιωθούμε.», δήλωσε ο οδηγός που διαμένει μόνιμα στο Βέλγιο.

Η επόμενη προγραμματισμένη εμφάνιση του Έλληνα οδηγού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου όπου θα αγωνιστεί στο Ράλλυ Αυστραλίας και πάλι με το Ford Fiesta WRC και την υποστήριξη της εργοστασιακής Ford M-Sport.

Πηγή: gogar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ HYUNDAI KONA

ΔΕΙΤΕ ΤΗ VIDEO ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ FORD MUSTANG