WRC: Χωρίς αντίπαλο ο Ροβανπέρα, κυριαρχία για την Toyota

Ο Κάλε Ροβανπέρα έπειτα από ένα διάλειμμα στην Σαρδηνία, κατέκτησε το Ράλι Σαφάρι και έφθασε στην τέταρτη νίκη του σε έξι αγώνες στο WRC. Απόλυτη κυριαρχία για την Toyota, η οποία έκανε το 1-2-3-4

WRC: Χωρίς αντίπαλο ο Ροβανπέρα, κυριαρχία για την Toyota

Ασταμάτητος ο Κάλε Ροβανπέρα! Ο 21χρονος αναδείχθηκε νικητής στο Ράλι Σαφάρι στην Κένυα φθάνοντας στον τέταρτο νικηφόρο αγώνα του ύστερα από έξι Ράλι. Μαγικό τριήμερο για την Toyota, η οποία έκανε το 1-2-3-4 με τα Yaris Rally1 για πρώτη φορά ύστερα από 29 χρόνια, όταν νικητής ήταν ο Φιλανδός Juha Kankunen!

Το πλεονέκτημα των 40 δευτερολέπτων που είχε εξασφαλίσει ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος κατά το βράδυ του Σαββάτου του έδωσε την πολυτέλεια να οδηγήσει χωρίς να χρειαστεί να πάρει πολλά ρίσκα σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες του πρωταθλήματος.

Το έκανε και τελικά πήρε τη νίκη με προβάδισμα 52 δευτερολέπτων, κερδίζοντας στην πορεία 5 από τις 19 ειδικές διαδρομές.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ουαλός Έλφιν Έβανς ο οποίος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, ενώ στο βάθρο ανέβηκε ξανά ο Τακαμότο Κατσούτα όπως και πέρυσι, δείχνοντας ότι το Ράλι Σαφάρι... του ταιριάζει.

Σε εφιάλτη εξελίχτηκε το φετινό Σαφάρι για την Hyundai. Το i20 που τερμάτισε ψηλότερα ήταν εκείνο του πολύπειρου Τιερί Νερβίλ στην πέμπτη θέση. Πίσω του τα δύο Ford Puma των Μπριν και του “δικού μας” Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο Έλληνας οδηγός κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Σεμπάστιαν Λεμπ στην 7η θέση.

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Ροβανπέρα έφτασε τους 145 πόντους και είναι 65 μπροστά από τον Νεβίλ που πήρε τους 5 της νίκης στην power stage. Τάνακ και Κατσούτα ισοβαθμούν στην τρίτη θέση.

Στους κατασκευαστές, η σαρωτική εμφάνιση των Yaris ανέβασε την Toyota στους 246 πόντους, την ώρα που η Hyundai είναι στους 184.

Αναλυτικά η κατάταξη των οδηγών στην Κένυα:

Η βαθμολογία των οδηγών στο πρωτάθλημα:

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών:

Το WRC επιστρέφει στην Ευρώπη με το Ράλι Εσθονίας (14 - 17 Ιουλίου) το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της σεζόν. Ακολουθεί το Ράλι Φινλανδίας (4 - 7 Αυγούστου) ενώ πριν το Ράλι Ακρόπολις (8 - 11 Σεπτεμβρίου), το πρωτάθλημα θα περάσει από το Βέλγιο (18 - 21 Αυγούστοι).