Πολύ ξεχωριστό και άνετο SUV με 21.950 ευρώ

Σε όλους αρέσει να οδηγούν ένα αυτοκίνητο που να έχει ξεχωριστή εμφάνιση έτσι ώστε να τους κεντρίζει το ενδιαφέρον, αλλά και να είναι άνετο για να απολαμβάνουν ξεκούραστες διαδρομές. Όταν στα κριτήρια μπαίνει και ο όρος «SUV», τότε λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι χώροι και η πρακτικότητα, καθώς θα πρέπει να καλύψει και τις όποιες οικογενειακές ανάγκες.

Πολύ ξεχωριστό και άνετο SUV με 21.950 ευρώ

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα προσφέρει το ευφάνταστο σχεδιαστικά Citroen C3 Aircross, το οποίο έχει τους επιβάτες του στα πούπουλα! Το νέο μικρό γαλλικό SUV σε κερδίζει αμέσως με την ισχυρή προσωπικότητά του και το εκφραστικό εμπρός μέρος του, που υιοθετεί τη νέα ταυτότητα της Citroen. Τα λεπτά διπλά φωτιστικά σώματα ενσωματώνονται αρμονικά στον προφυλακτήρα και αποτελούν συνέχεια της μάσκας. Παράλληλα, ο μεγάλος κεντρικός αεραγωγός προσδίδει επιπλέον δυναμισμό. Απαλές καμπύλες επιφάνειες «αγκαλιάζουν» τα πλευρικά τμήματα και το πίσω, ενώ τα μαύρα προστατευτικά τμήματα τονίζουν το περιπετειώδες στιλ του. Το C3 Aircross προσφέρεται με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης εξωτερικά, όπως είναι 70 δυνατοί συνδυασμοί με 7 χρώματα αμαξώματος, τέσσερα πακέτα απόχρωσης, δύο χρώματα για την οροφή και τρεις επιλογές διακόσμησης στο τρίτο πίσω παράθυρο.

Μοντέρνα είναι η εικόνα και στο εσωτερικό του, όπου και εδώ οι πολλές καμπύλες επιφάνειες χαρακτηρίζουν τον σχεδιασμό. Στο κέντρο του ταμπλό με τη γεροδεμένη κατασκευή κυριαρχεί η οθόνη αφής των 7 ιντσών (ή 9 ιντσών στις πιο ακριβές εκδόσεις) και τα ελάχιστα χειριστήρια στην κονσόλα. Το νέο C3 Aircross παρέχει υψηλό επίπεδο άνεσης σε όλους τους φιλοξενούμενούς του, χάρη στα νέα καθίσματα τεχνολογίας Citroen Advanced Comfort. Αυτά έχουν παχιά γέμιση και αγκαλιάζουν το σώμα, γεγονός που εκτιμάται αμέσως και απολαμβάνεται, από την πιο κοντινή διαδρομή, έως τα μακρινά ταξίδια. Τις ανέσεις ενισχύουν με τη σειρά τους και οι χώροι, αφού και οι πιο ψηλοί δεν θα χρειαστεί να κάνουν παραχωρήσεις. Την πρακτικότητα απογειώνει και το συρόμενο πίσω κάθισμα, διαμορφώνοντας ανάλογα τη χωρητικότητα που πορτ μπαγκάζ μεταξύ 410-520 λίτρων.

Η υψηλή άνεση αποτελεί κυρίαρχο «συστατικό» του C3 Aircross και στο δρόμο, συνδυασμένη με ασφαλή οδική συμπεριφορά. Χαμηλά επίπεδα θορύβου, πολύ καλή απόσβεση των ανωμαλιών του οδοστρώματος και αποδοτικοί κινητήρες, συνθέτουν ένα SUV για κάθε περίσταση. Συν του ότι είναι ευέλικτο στην πόλη, αφού παρόλη την ευρυχωρία του, οι διαστάσεις του είναι μαζεμένες (μήκος 4.154 χλστ.).

Στη βάση της γκάμας τοποθετείται ο 3κύλινδρος turbo 1.2 PureTech κινητήρας των 110 ίππων και με τη ροπή των 205 Nm από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. Το τράβηγμα είναι πολύ καλό, όπως και οι επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 186 χλμ./ώρα. (κατανάλωση 5,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 133 γρ./χλμ.). Όσοι θέλουν περισσότερη δύναμη υπάρχει το ίδιο μοτέρ με 130 άλογα, ενώ διατίθεται και το ντίζελ 1.5 Blue HDi 110 και 120 PS. Επίσης, τα πιο ισχυρά μηχανικά σύνολα συνδυάζονται και με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Οι τιμές για το νέο Citroen C3 Aircross ξεκινούν από τις 21.950 ευρώ, στην πρώτη έκδοση 1.2 PureTech 110 Feel Pack. Από τον εξοπλισμό δεν λείπει κάτι το ουσιαστικό και περιλαμβάνει τα εξής: 6 αερόσακους, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, οθόνη αφής 7 ιντσών, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, αυτόματη λειτουργία προβολέων, φώτα LED, προβολείς ομίχλης, air condition, και αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω. Με 850 ευρώ παραπάνω, το C-Series στις 22.800 ευρώ διαθέτει επιπλέον αυτόματο κλιματισμό, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, πίσω φιμέ τζάμια, διχρωμία, κάλυμμα καθρεπτών, και ενθέσεις σε κόκκινο χρώμα, διαφορετικές επενδύσεις και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

autogreeknews.gr