Στόχος του το ρεκόρ υψηλότερης ταχύτητας (pics)

Χρειάστηκαν πάνω από πέντε χρόνια μελέτης και εξέλιξης.

Στόχος του το ρεκόρ υψηλότερης ταχύτητας (pics)

Πριν από εφτά χρόνια, το Tuatara αποκαλύφθηκε επισήμως, αλλά το μοντέλο παραγωγής από την SSC πρόκειται να παρουσιαστεί στο επερχόμενο Monterey Car Week. Παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια, λίγα στοιχεία γνωρίζουμε για το αναμενόμενο μοντέλο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Tuatara θα είναι το επόμενης γενιάς hypercar που θα εντυπωσιάσει με την εξαιρετική αεροδυναμική, καθώς και τα απίστευτα κρατήματά του σε υψηλές ταχύτητες, επιτρέποντας έτσι να ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 457,94 km/h, η οποία κρατάει το ρεκόρ και σημειώθηκε από την Koenigsegg Agera RS.

Αν -μεταξύ άλλων- αναρωτιέστε τι ακριβώς έκανε τόσα χρόνια η SSC, η φίρμα αναφέρει ότι ένα τέτοιο μοντέλο χρειάζεται χρόνια μεθοδικής μελέτης. Από τις φωτογραφίες teaser διακρίνουμε μικρές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο που είχε αποκαλυφθεί εξ’αρχής, όπως είναι ο πίσω προφυλακτήρας, η καμπίνα και οι απολήξεις της εξάτμισης. Αν και άγνωστό ακόμα, το hypercar ακούγεται ότι θα εφοδιάζεται με έναν twin-turbo 6.9 V8 κινητήρα απόδοσης 1368 ίππων και 1733 Nm ροπής, όταν θα λειτουργεί με βενζίνη 91 οκτανίων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας είχε αποκαλυφθεί πριν από πέντε χρόνια, όταν η SCC είχε ανακοινώσει ότι το μοτέρ μπορεί να αναβαθμιστεί έως και τα 1723 PS.
Όπως και να έχει θα μπορέσει να ξεπεράσει την Agera RS; Αναμονή μέχρι τις 24 Αυγούστου, που θα έχουμε και τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: GOCAR.GR

Διαβάστε επίσης

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ MERCEDES-BENZ C-CLASS

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ HYUNDAI KONA