Κούρεμα εξόδων με Hybrid SUV των 25.340 ευρώ

Με τα ντίζελ αυτοκίνητα συνεχώς να λιγοστεύουν, οι καταναλωτές έχουν στραφεί στα υβριδικά, προκειμένου να πετυχαίνουν χαμηλή κατανάλωση βενζίνης και να εξοικονομούν χρήματα.

Κούρεμα εξόδων με Hybrid SUV των 25.340 ευρώ

Ειδικά με ένα full hybrid μοντέλο μπορεί να επιτευχθεί μεγάλη οικονομία σε καύσιμο, όταν μάλιστα τα περισσότερα καθημερινά χιλιόμετρα γίνονται στην πόλη. Και αυτό γιατί η τεχνολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης στο «σταμάτα – ξεκίνα», σε χαμηλές ταχύτητες, αλλά και στο ρολάρισμα.

Μία από τις πιο οικονομικές προτάσεις της αγοράς στα SUV με full hybrid μηχανικό σύνολο, το οποίο εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις και έχει λιγοστές απαιτήσεις σε βενζίνη, είναι το Hyundai Kona Hybrid. Ενσωματώνει ένα ατμοσφαιρικό 1.600άρι μοτέρ απόδοσης 105 ίππων και 147 Nm ροπής, ένα ηλεκτροκινητήρα 43,5 ίππων και 170 Nm ροπής και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1,56 kWh. Συνδυαστικά η ισχύς φτάνει 141 άλογα και 265 Nm ροπής, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 6 ταχυτήτων και όχι CVT όπως συνηθίζεται.

Στην πράξη δεν ενοχλεί με βουητά και δισταγμούς στην απόκριση, συνεργάζεται αρμονικά με το υβριδικό μοτέρ και εξασφαλίζει ομαλές και γρήγορες εναλλαγές ταχυτήτων. Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,3 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 161 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση σε μεικτές συνθήκες δοκιμής βρέθηκε τα 5,9 λτ./100 χλμ., όμως στην πόλη ο οδηγός μπορεί να δει πολύ χαμηλότερα νούμερα, εκμεταλλευόμενος την ηλεκτροκίνηση. Επίσης, με 112-115 γρ./χλμ. CO2, απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο Δακτύλιο της Αθήνας.

Ένα ακόμα στοιχείο που εκτιμάται δεόντως είναι η άνεση στην οδήγηση, γεγονός που οφείλεται και στο πολύ καλό στήσιμο των ανεξάρτητων αναρτήσεων (πολλαπλών συνδέσμων πίσω). Παράλληλα, εξασφαλίζεται σίγουρο πάτημα σε κάθε διαδρομή και είναι ξεκούραστο τόσο στις αστικές διαδρομές, όσο και σε μακρινά και πολύωρα ταξίδια.

Στην τιμή των 25.340 ευρώ που πωλείται η πρώτη έκδοση Premium, ο εξοπλισμός είναι πληρέστατος σε όλα τα επίπεδα. Στάνταρ είναι οι 6 αερόσακοι, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματος κλιματισμός, αυτόματη λειτουργία φώτων, δερμάτινη επένδυση τιμονιού και επιλογέα ταχυτήτων, ζάντες αλουμινίου και πολλά ακόμη. Πρόσθετα, το στιβαρής κατασκευής εσωτερικό του Kona Hybrid, είναι σε θέση να μετακινήσει τέσσερα άτομα χωρίς να στριμωχτούν, ενώ το ρηχό πορτ μπαγκάζ των 374 λίτρων ικανοποιεί με τη χωρητικότητά του.

πηγή: autogreeknews.gr