Ιδανικό αυτοκίνητο της οικογένειας με 13.390 ευρώ

Οι περισσότεροι οδηγοί κινούνται εντός των αστικών κέντρων, οπότε θέλουν ένα αυτοκίνητο ευέλικτοοικονομικό στην αγορά και στη χρήση, αλλά και φουλ εξοπλισμένο, το οποίο παράλληλα θα χωράει εύκολα τέσσερα άτομα. 

Ιδανικό αυτοκίνητο της οικογένειας με 13.390 ευρώ

Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις ένα αυτοκίνητο το χρησιμοποιούν πολλά μέλη της οικογένειας για να καλύψουν τις όποιες καθημερινές τους διαδρομές για δουλειά, ψώνια, δραστηριότητες κ.λπ.

Μια τέτοια ιδανική πρόταση αγοράς που θα γίνει το αγαπημένο μικρό «παιδί», είναι το Hyundai i10. Είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουν όλοι οι οδηγοί (και επιβάτες) που μετακινούνται στις πόλεις, γιατί έχει πολλά χαρίσματα. Ένα από αυτά είναι ο μοντέρνος και νεανικός σχεδιασμός του αμαξώματος των 3.670 χλστ. μήκους. Επίσης, παρά την προσιτή του τιμή διαθέτει εξοπλισμό που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Φουλ του εξοπλισμού

Στην αρχική έκδοση Fresh κοστίζει από 12.590 ευρώ, ωστόσο η δεύτερη Style με μια μικρή πρόσθετη επιβάρυνση της τάξεως των 800 ευρώ (13.390 ευρώ) προσφέρει τα πάντα σε εξοπλισμό. Συγκεκριμένα ενσωματώνει 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition, αυτόματη ρύθμιση μεγάλης σκάλας φώτων, πολυλειτουργικό τιμόνι και cruise control. Πρόσθετες σημαντικές παροχές είναι τα 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης απεριορίστων χιλιομέτρων και τα 5 έτη δωρεάν ετήσιος τεχνικός έλεγχος.

Ευχάριστο στην οδήγηση και με χαμηλή κατανάλωση

Το νέο Hyundai i10 κερδίζει αμέσως τον οδηγό του, γιατί είναι και πολύ ισορροπημένο στο δρόμο. Από τα πρώτα κιόλας μέτρα διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα κύλισης, την αποτελεσματική λειτουργία των αναρτήσεων και τη στιβαρότητα του πλαισίου. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και εύκολο στους χειρισμούς, ενώ τα καταφέρνει πολύ καλά και σε ανοιχτούς δρόμους, όπου είναι σταθερό και σίγουρο. Ο 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός 1.000άρης κινητήρας με τους 67 ίππους και τα 96 Nm ροπής διαθέτει ραφιναρισμένη λειτουργία και η δύναμή του επαρκεί για το αμάξωμα των 989 κιλών, χάρη και στην πυκνή διάταξη του 5τάχυτου κιβωτίου. Η Hyundai ανακοινώνει 15,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και 156 χλμ./ώρα τελικής, με κατανάλωση δοκιμής στα 5,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 114 γρ./χλμ.

Ευρύχωρο και καλοφτιαγμένο εσωτερικό

Η αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου συνεχίζεται και στο εσωτερικό του i10, γεγονός που συμβάλλει και η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής. Τα σκληρά πλαστικά είναι γεροδεμένα, ενώ δεν υπάρχει ακάλυπτη μεταλλική επιφάνεια. Την εικόνα αναβαθμίζει και η ψηλά τοποθετημένη οθόνη του συστήματος πολυμέσων των 8 ιντσών. Από πλευράς χώρων, το νέο i10 μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα ενήλικα άτομα δίχως παραχωρήσεις. Επίσης, τα 225 λίτρα του πορτ μπαγκάζ είναι αρκετά για τις καθημερινές ανάγκες, αλλά και για μια εκδρομή.

autogreeknews.gr