Ιδού η Mercedes Will.I.Am’s με μάσκα G-Class

Η Mercedes-AMG και ο διάσημος μουσικός will.i.am συνεργάστηκαν για να μετατρέψουν μια AMG GT σε ένα διθέσιο «μίγμα» SLS Gullwing και G-wagon SUV.

Ιδού η Mercedes Will.I.Am’s με μάσκα G-Class

Ο… καρπός τους ονομάζεται «The Flip», πρόκειται για το μοναδικό κόνσεπτ που θα παρουσιαστεί στο Grand Prix της Formula 1 στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Είναι ο τελευταίος μιας συνεργασίας μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και του σταρ της hip-hop που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις μειονότητες να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, στις τέχνες και τις επιστήμες.

Το μοντέλο βασίζεται σε ένα τετράθυρο κουπέ AMG GT. Οι τέσσερις συμβατικά ανοιγόμενες πόρτες του GT έχουν αντικατασταθεί από μια αντίθετα ανοιγόμενη πόρτα σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου, που ανοίγει προς τα πίσω.

Το πιο ξεχωριστό μέρος είναι η «μούρη», η οποία είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένη από το μπροστινό μέρος της G-Class. Ένα ζευγάρι στρόγγυλων προβολέων είναι τοποθετημένο και στις δύο πλευρές της ορθογώνιας μάσκας, όπου το παραδοσιακό αστέρι της Mercedes έχει επανασχεδιαστεί για να γίνει το στόμα… αρκούδας.

Με την ονομασία «Bear Witness», θα προωθηθεί μια ομώνυμη συλλογή ρούχων που θα είναι διαθέσιμη τόσο στο Κέντρο Εμπειρίας Mercedes-AMG στο Μαϊάμι όσο και στο διαδίκτυο. Μέρος των κερδών θα πάει στο Ίδρυμα i.am/Angel που θέλει να δώσει σε μειονοτικές κοινότητες πρόσβαση στην εκπαίδευση (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνες και μαθηματικά) ώστε να τους βοηθήσει να βγουν από τη φτώχεια.

Το κάτω μισό του προφυλακτήρα είναι γεμάτο με εισαγωγές αέρα, βλέπουμε το λογότυπο της AMG, ενώ η έντονη διόγκωση του καπό υποδηλώνει τον… απροσδιόριστο αριθμό ίππων που βρίσκονται από κάτω. Η AMG δεν διευκρινίζει με ποιον κινητήρα είναι εξοπλισμένο το Flip.

Αλλά -μάλλον- είτε πρόκειται για το εν σειρά εξακύλινδρο 362 ίππων από την AMG GT 43, είτε για τον bi-turbo V8 των 630 ίππων από το GT 63 S. Οι τροχοί έχουν ρετρό σχεδίαση, διαθέτουν πέντε κοντές, παχιές ακτίνες, όπως ακριβώς οι τροχοί σε AMG της δεκαετίας του 1990 και όπως το E55.

«Δεν άγγιξα τον κινητήρα, γιατί η AMG κατασκευάζει πραγματικά τους καλύτερους», είπε ο will.i.am. «Μεγάλωσα σε ένα γκέτο. Μεγάλωσα με hip-hop. Παρακολούθησα θρυλικούς καλλιτέχνες hip-hop να ραπάρουν για τη Mercedes, οπότε ήταν πάντα όνειρο να έχω μια Mercedes», είπε ο σταρ. «Για πολλά παιδιά της πόλης, η κατοχή μιας Mercedes είναι σύμβολο προόδου. Τώρα έφτασα τον στόχο μου, επανασχεδιάζοντας και δημιουργώντας το δικό μου όραμα για ένα μοντέλο AMG» συμπλήρωσε.

πηγή: autogreeknews.gr