WRC: Ο Οζιέ επιστρέφει για το Ράλι Πορτογαλίας

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ θα τεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον μεγάλο του αντίπαλο, Σεμπάστιαν Λεμπ στο Ράλι Πορτογαλίας (19-22 Μαΐου) για τον τέταρτο φετινό αγώνα στο WRC.

WRC: Ο Οζιέ επιστρέφει για το Ράλι Πορτογαλίας

Η Toyota GR επιβεβαίωσε την Δευτέρα (25 Απριλίου) πως ο οκτώ φορές πρωταθλητής θα αντικαταστήσει τον Εσαπέκα Λάπι στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο χώμα για το WRC.

Ο Οζιέ και ο Λάπι μοιράζονται το αυτοκίνητο το 2022 μετά την απόφαση του Γάλλου να απέχει από την ολική παρουσία στο WRC μετά την όγδοη νίκη του σε εννέα χρόνια την περσινή σεζόν.

Στην προηγούμενη συμμετοχή του, τον περασμένο Ιανουάριο στο Ράλι του Μόντε Κάρλο, τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Λεμπ ο οποίος πήρε την νίκη στο «θρίλερ» μέσα από τα χέρια του Οζιέ.

220122_AT-Seb-Ogier-MC-2022_01_f27bc_frz_1400x788.jpeg
Ο Οζιέ σε δράση στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο τελευταίος προηγούταν για σχεδόν μισό λεπτό στις Γαλλικές Άλπεις όμως ο Λεμπ έμεινε ψύχραιμος και με το Ford Puma του έγινε ο γηραιότερος οδηγός που κερδίζει αγώνα στα 47 του χρόνια.

Εάν ο αγώνας στην Πορτογαλία γίνει σε στεγνό χώμα, ο Οζιέ θα έχει πλεονέκτημα καθώς θα είναι όγδοος στην σειρά εκκίνησης με τον δρόμο να γίνεται σταδιακά καθαρότερος και ταχύτερος σε κάθε πέρασμα καθώς η άμμος και το χαλίκι απομακρύνονται από τα αυτοκίνητα.

Ο Λεμπ από την άλλη θα ξεκινήσει τέταρτος.