Για ποιο νέο αυτοκίνητο θέλεις τα λιγότερα ευρώ;

Αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων έχουν γίνει από όλες τις εταιρείες, ωστόσο κάποιες λίγες έχουν καταφέρει να τις συγκρατήσουν σε λογικά επίπεδα. Μία από αυτές είναι και η Kia, η οποία προσφέρει αυτή τη στιγμή το πιο οικονομικό σε τιμή καινούργιο μοντέλο στην Ελλάδα: Το επί σειρά ετών δημοφιλές Picanto.

Για ποιο νέο αυτοκίνητο θέλεις τα λιγότερα ευρώ;

Το κόστος απόκτησής του ξεκινά από τις 12.390 ευρώ στην πρώτη έκδοση 1.0 LX Inmotion, αποτελώντας μια άριστη λύση για όσους θέλουν ένα αξιόπιστο, εγγυημένο και με πολλά χαρίσματα αυτοκίνητο πόλης.

Ξεκινώντας από τον εξοπλισμό του, το μίνι Kia ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα, όπως είναι 6 αερόσακοι, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και ράδιο με MP3. Με μικρή επιβάρυνση της τάξεως των 700 ευρώ (13.090 ευρώ), η δεύτερη έκδοση LX Optimum περιλαμβάνει επιπλέον ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, φιμέ κρύσταλλα, κάμερα οπισθοπορείας και οθόνη 8 ιντσών. Ανεξαρτήτως έκδοσης, το Picanto συνοδεύεται με 7ετή εργοστασιακή εγγύηση, 5 χρόνια δωρεάν service και με έκπτωση 500 ευρώ.

Ο αρχικός ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος 1.000άρης κινητήρας συμβάλλει στην οικονομία κατά τη χρήση, αφού σε ρεαλιστικές συνθήκες καίει μόλις 5,6 λτ./100 χλμ. βενζίνης. Το εν λόγω μοτέρ δεν έχει κραδασμούς, είναι πρόθυμο στις εντολές του οδηγού ειδικά πάνω από τις μεσαίες στροφές και ελαστικό στις αστικές συνθήκες κίνησης. Πρόσθετα, χάρη στις εκπομπές CO2 των 113 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο δακτύλιο. Το μηχανικό αυτό σύνολο διαθέτει την απαραίτητη σπιρτάδα για τις αστικές μετακινήσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 14,6 δλ.) και διατηρεί ρυθμούς σε πιο σβέλτες ταχύτητες, χάρη και στην κοντή κλιμάκωση του χειροκίνητου κιβωτίου των 5 σχέσεων. Στην πράξη δίνει την αίσθηση στον οδηγό ότι έχει περισσότερα από 67 άλογα που ανακοινώνει ο κατασκευαστής.

Άλλο ένα σημείο που θα εκτιμήσει δεόντως ο οδηγός του Picanto είναι η άριστη ευελιξία και η ευκολία στους χειρισμούς, συν την ασφαλή οδική του συμπεριφορά. Οι αναρτήσεις του μίνι Kia διαχειρίζονται με αρκετά καλό τρόπο τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων, χωρίς ωστόσο να είναι «χαλαρές». Παρά τον αστικό κατά βάση προσανατολισμό του, το Picanto κινείται με σιγουριά και στους αυτοκινητόδρομους, όπου είναι σε θέση να καλύψει εύκολα και εκδρομικές μετακινήσεις.

Το γεγονός ότι το Picanto 1.0 LX Inmotion έχει τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα, δεν συνεπάγεται ότι κάνει «εκπτώσεις» στο εσωτερικό του. Αντιθέτως, η καμπίνα του είναι καλοφτιαγμένη, με στιβαρής συναρμογής σκληρά πλαστικά και δίχως να φαίνονται ακάλυπτες μεταλλικές επιφάνειες. Επίσης, παρά το μικρό μήκος των 3.595 χλστ. θα φιλοξενήσει δίχως στρίμωγμα τέσσερα άτομα, ενώ ο χώρος αποσκευών των 255 λίτρων είναι από τους πιο μεγάλους στην «κλάση» του.

ΠΗΓΗ: autogreeknews.gr