Ηλεκτρικά «R» από τη Volkswagen; (pic)

Η ιδέα υπάρχει, αναμονή για το τελικό «ναι»

Ηλεκτρικά «R» από τη Volkswagen; (pic)

H Volkswagen ενδέχεται να κατασκευάσει υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα βασίζονται στα I.D. και θα φέρουν το γνώριμο αρχίγραμμα «R». Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, ο επικεφαλής του τμήματος R της Volkswagen, Jost Capito, διαβεβαιώνει ότι οι εκδόσεις R θα κατασκευαστούν εξαρχής ως ένα αυτοκίνητο που επικεντρώνεται κυρίως στην ευχάριστη οδηγική εμπειρία, παρά στην άνεση.

Ο Capito ανέφερε ότι "εάν τελικά φτιάξουμε ένα ηλεκτρικό R μαζικής παραγωγής, τότε πρέπει να είναι ένα… πραγματικό R, γιατί αλλιώς δεν έχει κανένα απολύτως νόημα". Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε την κατασκευή ενός γρήγορου «πράσινου» αυτοκινήτου, αλλά είπε ότι η ιδέα υπάρχει αλλά αρκετοί είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο για το αν τελικά το ηλεκτροκίνητο μοντέλο περάσει στην παραγωγή. Τέλος, πρόσθεσε ότι η τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξελίσσεται ραγδαία και δεν αποκλείεται να καταφύγουμε και σε… περισσότερα μονοπάτια.

Βέβαια, μην ξεχνάμε το εντυπωσιακό αγωνιστικό ηλεκτρικό I.D. Pikes Peak Racecar, που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ομώνυμη ανάβαση. Το συγκεκριμένο όχημα είναι και η απόδειξη που η Volkswagen έχει τη δυνατότητα να λανσάρει γρήγορα EV με το αρχίγραμμα R επάνω τους.

Πηγή: GOCAR.GR

Διαβάστε επίσης

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ HYUNDAI KONA

CITROEN ΜΕ ΑΤΟΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ