Αυτή είναι η πρώτη Ferrari F50 και… πωλείται (pics)

Πόσα θα έδινες για αυτή την «Ιταλίδα»;

Αυτή είναι η πρώτη Ferrari F50 και… πωλείται (pics)

Όλες οι Ferrari F50 είναι άκρως ελκυστικές και δεν υπάρχει ένας νοήμων άνθρωπος που δεν θα ήθελε μία από αυτές στο προσωπικό του γκαράζ. Ωστόσο, η συγκεκριμένη που βλέπουμε στις φωτογραφίες και μάλιστα πωλείται είναι μια πολύ ξεχωριστή F50.

H εν λόγω Ferrari F50 είναι η πρώτη που κατασκευάστηκε ποτέ και είναι η ίδια που έκανε την εμφάνισή της στο Σαλόνι της Γενεύης το 1995. Σε αντίθεση όμως με όλα τα υπόλοιπα «show cars», αυτή η F50 βρισκόταν όλο αυτόν τον καιρό σε λειτουργία, κάτι που το μαρτυρά το οδόμετρο που έχει 2.253 km.

Η πρώτη Ferrari F50 σημείωσε αρκετούς γύρους στην πίστα Fiorano και βόλτες στην ευρύτερη περιοχή του Maranello. Στο cockpit κάθισαν πολλά σημαντικά ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως είναι ο Niki Lauda, Jean Alesi και άλλοι. Επίσης, το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε από εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων μικρότερης κλίμακας (Burago, Maisto κλπ.) και η ξεχωριστή «Ιταλίδα»…. έκανε το μοντέλο σε φωτογράφους για γνωστά βιβλία και περιοδικά του χώρου. Αργότερα, αφού φτιάχτηκε σχεδόν πάλι από την αρχή, η Ferrari την πούλησε στον Jacques Swaters, ο οποίος την κράτησε μέχρι το 2007. Εκείνη τη χρονιά, ταξίδεψε μέχρι την Αμερική, όπου βρήκε στέγη κάτω από το σπίτι ενός συλλέκτη, πριν καταλήξει στον τελευταίο ιδιοκτήτη.

Η Ferrari F50 φέρει όλες τις γνήσιες πιστοποιήσεις, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τιμή. Αν είναι να μαντέψουμε, τότε η τιμή απόκτησης θα φτάσει πάνω από τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: GOCAR.GR

Διαβάστε επίσης

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ HYUNDAI KONA

CITROEN ΜΕ ΑΤΟΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ