Νέο Toyota Corolla σε τιμή μικρότερου αυτοκινήτου

Είναι πλέον γνωστό ότι οι τιμές πολλών αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά, ακόμα και από τις μικρότερες κατηγορίες. Αρκετά μικρά χάτσμπακ έχουν φτάσει σε κόστος αγοράς τα μικρομεσαία, ενώ όποιοι κοιτάνε προς τα C-SUV θα χρειαστεί να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, με ποσά τις τάξεως των 30.000 ευρώ.

Νέο Toyota Corolla σε τιμή μικρότερου αυτοκινήτου

Παρόλα αυτά ακόμα υπάρχουν κάποια μοντέλα που παραμένουν προσιτά, όπως είναι το Toyota Corolla 1.2 λτ. Turbo 116 PS. Το δημοφιλές ιαπωνικό 5θυρο ξεκινά από 18.030 ευρώ στην πρώτη έκδοση Live, δίχως να έχει κάποια ουσιαστική έλλειψη στον εξοπλισμό του. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα εξής: 7 αερόσακους, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας με έλεγχο διεύθυνσης, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία προβολέων, adaptive cruise control και σύστημα πολυμέσων. Στάνταρ είναι ακόμα το air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες, αισθητήρες φώτων και δερμάτινο τιμόνι.

Η έκδοση Eco ενσωματώνει ακόμα 6 ηχεία (αντί 4), σύστημα πολυμέσων Toyota Touch2 με οθόνη αφής 8 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας, στην τιμή των 19.280 ευρώ. Στις 20.510 ευρώ που κοστίζει το Active Plus και θα ικανοποιήσει τους περισσότερους, εφοδιάζεται ακόμα με ζάντες αλουμινίου, διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες βροχής, αυτόματα αναδιπλούμενους καθρέπτες, εμπρός υποβραχιόνιο, προβολείς ομίχλης και έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών.

Στο εσωτερικό του Corolla, αρχικά δύο πράγματα κεντρίζουν το βλέμμα και τις αισθήσεις: το ένα είναι η οθόνη αφής των 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και το άλλο τα ποιοτικά μαλακά υλικά που χρησιμοποιούνται στο μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών. Στον τομέα των χώρων είναι σε θέση να ικανοποιήσει τέσσερις επιβάτες κανονικού αναστήματος, αλλά δίχως περισσευούμενες ανέσεις. Το ίδιο ισχύει και για το πορτ μπαγκάζ των 361 λίτρων.

Στο μοντέρνο και δυναμικό σχεδιαστικά Corolla Hatchback ταιριάζει κατάλληλα ο turbo 4κύλινδρος κινητήρας, των 116 ίππων και 185 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο επιταχύνει το βάρους 1.240 κιλών αμάξωμα στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα. Η Toyota ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 6,2-6,3 λτ./100 χλμ. (8,0 λτ./100 χλμ. στη δοκιμή), με εκπομπές CO2 141-151 γρ./χλμ. (98,7-105,7 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Εκτός από σβέλτο, το Corolla 1.2T είναι και πολύ καλό σε οδική συμπεριφορά, αφού η γενικότερη αίσθηση που αφήνει στην οδήγηση, είναι αυτή ενός σπορτίφ μικρομεσαίου, χωρίς να υστερεί σε άνεση.

Πηγή: autogreeknews.gr