FIA: Κυρώσεις σε Ρωσία-Λευκορωσία, ακυρώθηκε το Γκραν-Πρι στην Ρωσία

Μετά από αρκετές ομοσπονδίες και η FIA επέβαλε κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία με αφορμή την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ακυρώθηκε και το Γκραν-Πρι της Ρωσίας.

FIA: Κυρώσεις σε Ρωσία-Λευκορωσία, ακυρώθηκε το Γκραν-Πρι στην Ρωσία

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ανακοίνωσε και αυτή με την σειρά της τις κυρώσεις που επιβάλλει σε Ρωσία και Λευκορωσία με αφορμή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις κυρώσεις που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία είναι η εξής:

  • Καμία διεθνής διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί στην Ρωσία ή την Λευκορωσία μέχρι νεωτέρας.
  • Δεν θα χρησιμοποιούνται: η σημαία και τα σύμβολα, αλλά και ο εθνικός ύμνος των δύο χωρών στις διεθνείς διοργανώσεις μέχρι νεωτέρας.
  • Αποβολή της Ρωσικής και Λευκορωσικής Εθνικής ομάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις μέχρι νεωτέρας.
  • Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι οδηγοί δεν θα αγωνίζονται με τις σημαίες των χωρών τους αλλά με σημαία της FIA στο πλαίσιο της πολιτικής ουδετερότητας μέχρι νεωτέρας.
  • Τα στελέχη της FIA από την Ρωσία και την Λευκορωσία θα αποσυρθούν από τις θέσεις τους μέχρι νεωτέρας.
  • Ακύρωση του Ρωσικού Γκραν-Πρι του 2022 λόγω ανωτέρας βίας έπειτα από πρόταση του Κατόχου των Εμπορικών Δικαιωμάτων της Formula 1

Ο πρόεδρος της FIA δήλωσε:

«Όπως ξέρετε, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία με θλίψη και σοκ και ελπίζουμε σε μία ειρηνική κατάληξη στην παρούσα κατάσταση. Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν ως αποτέλεσμα όλων αυτών».