Αποκαλύφθηκε το νέο Audi Q3

Η δεύτερη γενιά του Q3 ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στη χρηστικότητα και την πολυτέλεια και θέτει ως στόχο να επαναφέρει την Audi στην κορυφή των premium C-SUV

Αποκαλύφθηκε το νέο Audi Q3

Το Audi Q3 άλλαξε, αποκτώντας περισσότερο νεύρο στη σχεδίαση του. Η οκτάγωνη μάσκα, με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα στενά φωτιστικά σώματα LED, αποτελούν την ταυτότητα του μοντέλου. Επιπλέον στην κορυφαία έκδοση διαθέτει προβολείς Matrix LED που προσαρμόζουν τη δέσμη του φωτός ανάλογα με τις συνθήκες στο δρόμο. Τα φουσκωμένα φτερά των θόλων ενισχύουν τη δυναμική του μοντέλου, με τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος να δίνουν μια πιο περιπετειώδη νότα στη σχεδίαση.

Το μήκος του νέου Audi Q3 μεγάλωσε κατά 97 mm και φτάνει τα 4.485 mm, με το πλάτος να είναι 1.856 mm (+25 mm ), ενώ το ύψος είναι 5 mm πιο χαμηλό 1.585 mm. Στα σημαντικά, το μεταξόνιο έχει πάρει 77 mm και είναι τώρα 2.680 mm γεγονός που προϊδεάζει για γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η λογική που θέλει τα πίσω καθίσματα να σύρονται κατά τον διαμήκη άξονα 150 mm, ενώ η πλάτες αναδιπλώνονται και έχουν δυνατότητα κλίσεις σε επτά θέσεις.

Τη θέση των αναλογικών οργάνων έχει πάρει μια ψηφιακή οθόνη με διάσταση 10,25 ιντσών ή προαιρετικά 12,5 ιντσών. Την τεχνολογική εικόνα συμπληρώνει η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη του συστήματος πολυμέσων MMI radio plus, με μέγεθος 8,8 ιντσών ή 10,1 στην ανώτερη εξοπλιστικά έκδοση. Πέρα από τις δυνατότητες συνδεσιμότητας το νέο Q3, προσφέρει και όλα τα σύγχρονα βοηθήματα οδηγού για την ασφάλεια και την άνεσή του.

Ανάλογα με την έκδοση διαμορφώνεται ο εξοπλισμός που μπορεί να περιλαμβάνει Adaptive Cruise Control, με σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας και κυκλοφοριακής συμφόρησης. Επίσης, μεταξύ άλλων υπάρχει το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (Park Assist), ελέγχου διασταύρωσης (Cross Traffic Assiste) και πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης (Audi Pre Sense Front Safety System).

Όσον αφορά τους κινητήρες, το νέο Audi Q3 θα εφοδιάζεται αρχικά με τρεις βενζίνης και έναν diesel, με απόδοση από 150 έως 230 ίππους. Η μετάδοση περνάει στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων ή ενός αυτόματου επτά. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, δίνοντας έμφαση στην άνεση, αλλά και την οδική συμπεριφορά.

Πηγή: gocar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΝΕΟ HONDA JAZZ 1.5

ΟΔΗΓΟΥΜΕ 3 ΝΕΑ SUV ΤΗΣ HYUNDAI