Έτσι χαλάνε τα τηλεχειριστήρια των αυτοκινήτων

Το τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου χρειάζεται και αυτό τη δική του προστασία και φροντίδα, γιατί μπορεί εύκολα να χαλάσει.

Έτσι χαλάνε τα τηλεχειριστήρια των αυτοκινήτων

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα εδώ και χρόνια εξοπλίζονται με τηλεχειριστήριο για να ανοίγουν οι πόρτες και έτσι δεν χρειάζεται να μπαίνει κλειδί στην κλειδαριά. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται τυχόν γρατσουνιές, ενώ η όλη διαδικασία γίνεται πιο εύκολα και απομακρυσμένα. Στα ακόμα πιο καινούργια αυτοκίνητα με keyless entry δεν απαιτείται καν να πατηθεί κουμπί ή να μπει το κλειδί στο διακόπτη της μίζας, αφού όλα γίνονται πλήρως αυτοματοποιημένα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το τηλεχειριστήριο χρειάζεται και αυτό τη δική του προστασία και φροντίδα, γιατί μπορεί εύκολα να χαλάσει και να μη λειτουργεί τίποτα στο αυτοκίνητο. Κάθε τηλεχειριστήριο ενσωματώνει μια ηλεκτρονική πλακέτα. Η ασύρματη επικοινωνία μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και του αυτοκινήτου δεν είναι πάντοτε 100% ασφαλής, αφού όπως έχουν δείξει δοκιμές, καινούργια αυτοκίνητα με «έξυπνα» κλειδιά μπορούν να κλαπούν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο χειρότερος εχθρός των τηλεχειριστηρίων είναι τα υγρά (νερό, καφές, χυμός κ.λπ.). Αν κατά λάθος πέσει πάνω του μπόλικο νερό για παράδειγμα ή βουτηχτεί σε αυτό (συνήθεις καταστάσεις), τότε το πιθανότερο είναι να βραχυκυκλώσει. Για αυτό πάντοτε τα φυλάμε μακριά από υγρά, αφού σε μια τέτοια περίπτωση δεν καλύπτεται από την εγγύηση.


Οι… ελεύθερες πτώσεις με ορμή, μπορούν εύκολα να το διαλύσουν. Άρα το κρατάμε καλά στα χέρια μιας ή το βάζουμε σε μια ασφαλή τσέπη, αρκεί να μην ξεχαστεί και πλυθεί μαζί με τα ρούχα στο πλυντήριο. Στην περίπτωση που ενώ δεν έχει συμβεί όλα από τα παραπάνω και δεν λειτουργεί, τότε το πιθανότερο είναι να έχει πέσει η μπαταρία και να χρειάζεται αντικατάσταση. Πριν κάνετε το μάστορα, ανοίξτε το βιβλίο χρήσης του αυτοκινήτου και ανατρέξτε στο σχετικό κεφάλαιο. Μην προσπαθήσετε αν δεν γνωρίζετε, γιατί το πιθανότερο είναι να προκαλέσετε ζημιά στο εξωτερικό κάλυμμα ή την πλακέτα.

Επίσης, όπως αναφέρουν κατασκευαστές, αποφύγετε να τοποθετείτε το τηλεχειριστήριο και το κινητό τηλέφωνο στην ίδια τσέπη παντελονιού ή μπουφάν και πάντα προσπαθείτε να διατηρείτε επαρκή απόσταση μεταξύ των δύο συσκευών. Ο λόγος είναι ότι το τηλεχειριστήριο ενδέχεται να μη λειτουργεί. Αν το εξωτερικό κάλυμμα έχει φθαρεί από τη χρήση, με μικρό κόστος μπορεί να αντικατασταθεί και από κλειδαράδες.

Ποτέ μη διπλώσετε το κλειδί χωρίς να πατήσετε το πλήκτρο απελευθέρωσης. Έτσι μπορεί να κάνετε ζημιά στο κλειδί. Όταν το τηλεχειριστήριο δε λειτουργεί σωστά για τον οποιοδήποτε λόγο, τότε τη λύση για να ανοίξουν οι πόρτες και να πάρει μπρος ο κινητήρας, τη δίνει το ενσωματωμένο κλειδί. Αν παίρνει μπρος με διακόπτη Start/Stop, τότε τοποθετείστε το τηλεχειριστήριο κοντά σε αυτό το κουμπί ή στο σημείο που δείχνει ο κατασκευαστής. Στη χειρότερη περίπτωση που δεν γίνεται τίποτε από όλα αυτά, τότε τη λύση θα δώσει η οδική βοήθεια και το συνεργείο.

Πηγή: autogreeknews.gr