Νέο αυτοκίνητο με 13.240 ευρώ για απρόσεκτους!

Είναι ένα αυτοκίνητο, το οποίο πέρα από τις αναμφισβήτητες εξοπλιστικές αρετές του, είναι εξαιρετικά μοντέρνο και νεανικό.

Νέο αυτοκίνητο με 13.240 ευρώ για απρόσεκτους!

Ψάχνεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο διακαώς που θα σου λύσει τα χέρια για τις απαραίτητες αστικές μετακινήσεις σου. Διαδρομές ρουτίνας που σε ταλαιπωρούν γιατί οι δρόμοι είναι πολύβουοι, στενοί και το παρκάρισμα εφιάλτης. Επιπρόσθετα φοβάσαι ότι στην αναζήτηση για την ελεύθερη θέση στάθμευσης, κάπου θα αποσπαστεί η προσοχή σου και θα «τσουγκρίσεις» με τον μπροστινό που φρέναρε απότομα!

Εύχεσαι λοιπόν να είχες ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μπορούσε να σε προφυλάξει από τέτοιου είδους στραβές, για να μην γίνεις ο καλύτερος φίλος του φαναρτζή. Αλλά σκέφτεσαι πως αποκλείεται να υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά μίνι μοντέλο που να είναι μανιτζέβελο με τις μαζεμένες διαστάσεις του, να έχει στάνταρ στον εξοπλισμό του συστήματα ασφαλείας όπως αυτόνομο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας αλλά και κάμερα οπισθοπορείας για να παρκάρεις με άνεση.

Κι όμως υπάρχει ένα που τα παρέχει, δίχως να κάνει εκπτώσεις στα όσα προσφέρει και χωρίς να απαιτεί πολλά χρήματα για την απόκτησή του. Αυτό δεν είναι άλλο από το πολύ δημοφιλές Hyundai i10! Στη βασική έκδοση Fresh με τον 1.000άρη κινητήρα των 67 ίππων κοστίζει από 12.440 ευρώ και είναι το μοναδικό της κατηγορίας με στάνταρ τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, που εντάσσονται στη σουίτα ασφαλείας Hyundai Smart Sense. Αναλυτικότερα εξοπλίζεται με: 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών, υποβοήθηση διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, air condition, ηχοσύστημα, αυτόματη ρύθμιση μεγάλης σκάλας φώτων, πολυλειτουργικό τιμόνι και cruise control. Για να είστε όμως ακόμα πιο προστατευμένοι στο παρκάρισμα και να έχετε κάμερα οπισθοπορείας με εξαιρετική ευκρίνεια, μαζί με σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών και ηλεκτρικούς καθρέπτες, τότε θα επιλέξετε την έκδοση Style. Το κόστος παραμένει προσιτό, ξεκινώντας από τα 13.240 ευρώ.

Κερδίζει τη μάχη των πρώτων εντυπώσεων!

Το Hyundai i10 είναι ένα αυτοκίνητο, το οποίο πέρα από τις αναμφισβήτητες εξοπλιστικές αρετές του, είναι εξαιρετικά μοντέρνο και νεανικό. Το i10 χαρακτηρίζεται από το δυναμικό εμπρός άκρο του με τα πολυγωνικά φώτα, την ευμεγέθη μάσκα και τα στρογγυλά φώτα ημέρας LED. Τα ανάγλυφα πλαϊνά και το τοξοειδές σχήμα της οροφής κυριαρχούν στα πλαϊνά, ενώ πίσω οι οριζόντιες γραμμές που τονίζουν το πλάτος.

Καμπίνα μεγαλύτερου αυτοκινήτου


Παρά τις μαζεμένες του διαστάσεις του αμαξώματος με το μήκος των 3.670 χλστ., το Hyundai i10 μπορεί να φιλοξενήσει δίχως την παραμικρή παραχώρηση τέσσερα ενήλικα άτομα. Πρόσθετα, το πορτ μπαγκάζ των 252 λίτρων είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας. Από πλευράς κατασκευής, τα ποιοτικά σκληρά πλαστικά είναι πολύ καλά συναρμολογημένα, δείγμα πως η αντοχή στο χρόνο είναι δεδομένη. Επίσης, εξαιρετικό είναι το γεγονός πως κάθε επιφάνεια είναι καλυμμένη με επένδυση και δεν υπάρχουν γυμνά μεταλλικά μέρη, όπως συμβαίνει σε άλλα μίνι αυτοκίνητα. Τέλος, στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας κυριαρχεί η οθόνη του συστήματος πολυμέσων των 8 ιντσών κι ενώνεται ιδανικά με το πλαίσιο του πίνακα οργάνων.

Σβέλτο μοτέρ, βράχος στο δρόμο

O κάτοχος του Hyundai i10 πέρα από τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και τον πλούσιο εξοπλισμό, έχει στη διάθεσή του κι έναν μπριόζικο 3κύλινδρο κινητήρα, 998 κ.εκ. με διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής και διπλό συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων. Η ισχύς του φτάνει τους 67 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. κι η ροπή τα 96 Nm στις 3.500 σ.α.λ. Το μοτέρ αυτό συνεπικουρείται κι από το πολύ καλό σε αίσθηση και κλιμάκωση 5τάχυτο κιβώτιο. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 15 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 156 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά τη μέση εργοστασιακή κατανάλωση αυτή είναι στα 5,0 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 111 γρ./χλμ., νούμερο που εξασφαλίζει πάσο ελευθέρας για το δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Ακόμα ένα στοιχείο του Hyundai i10 που θα σας κερδίσει είναι κι η οδική συμπεριφορά του. Το μίνι μοντέλο διαθέτει πολύ καλή ποιότητα κύλισης, ενώ σε συνδυασμό με το στιβαρό πλαίσιο, εξασφαλίζει ασφαλείς κι άνετες διαδρομές. Βέβαια εξαιρετική δουλειά κάνει κι η ανάρτηση με τη σωστή ρύθμιση, φιλτράροντας κάθε στραβό των ελληνικών δρόμων. Εντός πόλεως το i10 τα πάει εξαιρετικά, αφού οι μαζεμένες του διαστάσεις και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που εξασφαλίζουν άριστη ορατότητα, βοηθούν τον οδηγό στους ελιγμούς στα στενάκια, όπως και στην εύρεση μιας θέσης παρκαρίσματος, σε συνδυασμό με την κάμερα οπισθοπορείας.

Πηγή: autogreeknews.gr