Ποια χώρα κάνει υποχρεωτικούς τους φορτιστές στα σπίτια;

Η ηλεκτροκίνηση επηρεάζει πια όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής. Μέχρι και τα νοικοκυριά, που καλούνται πλέον να εκτελούν χρέη «βενζινάδικου» για τους κατόχους EVs.

Ποια χώρα κάνει υποχρεωτικούς τους φορτιστές στα σπίτια;

Η ηλεκτροκίνηση επηρεάζει πια όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής. Μέχρι και τα νοικοκυριά, που καλούνται πλέον να εκτελούν χρέη «βενζινάδικου» για τους κατόχους EVs. Στο εγγύς μέλλον μάλιστα, θα φτάσουμε σε σημείο να έχουμε υποχρεωτικά φορτιστές στα σπίτια μας. Βασικά, ήδη σε μια χώρα ψηφίστηκε ανάλογο νομοσχέδιο!

Ο λόγος για τη Μεγάλη Βρετανία, όπου από τον επόμενο χρόνο κάθε νεόδμητο κτήριο θα πρέπει να διαθέτει σημείο φόρτισης, υποχρεωτικά! Η ανακοίνωση ήρθε από το γραφείο του ίδιου, του Μπόρις Τζόνσον, και αναφέρει πως η εν λόγω τροπολογία θα οδηγήσει στη δημιουργία 145.000 νέων σημείων φόρτισης στη βρετανική επικράτεια, σε ετήσια βάση. Μέτρο που κρίνεται ως επιτακτικό, αναλογιζόμενοι την επικείμενη απαγόρευση κάθε νέου οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης, που θα εφαρμοστεί το 2030 – μια ολόκληρη δεκαετία νωρίτερα, από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.

Πέρα από τις οικίες, που αποτελούν την κύρια προτεραιότητα του εν λόγω νομοθετήματος, φορτιστές θα πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά και οι περισσότερες επιχειρήσεις, ιδίως αυτές που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό κόσμου και διαθέτουν χώρους στάθμευσης. Πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, εργοστάσια, αεροδρόμια και λοιπές συναφείς εμπορικές τοποθεσίες, θα πρέπει να έχουν επαρκή αριθμό φορτιστών που θα εξαρτάται από τα τετραγωνικά του χώρου και τη φύση της επιχείρησης.

Ανάλογες τροπολογίες έχουν ψηφιστεί σε πολλές ακόμα χώρες. Στις Η.Π.Α., για παράδειγμα, είναι προγραμματισμένη η κατασκευή 500.000 σημείων φόρτισης στο σύνολο των 50 πολιτειών, μέχρι το 2030 (62.500 ετησίως). Η πρόβλεψη των Βρετανών για 145.000 φορτιστές ετησίως είναι άνω της διπλάσιας αυτής των Αμερικανών, «φωτογραφίζοντας» σχεδόν 1,1 εκατομμύρια νέα σημεία φόρτισης.

Πηγή: autogreeknews.gr