Πολυτάλαντη νέα Mercedes C-Class All-Terrain (τιμές)

Αν για κάποιους τα SUV είναι πολύ ψηλά και για μερικούς άλλους τα station wagon πολύ συμβατικά, η Mercedes έχει τη λύση στο σωστό μέγεθος.

Πολυτάλαντη νέα Mercedes C-Class All-Terrain (τιμές)

Η νέα C-Class All-Terrain είναι το ιδανικό αυτοκίνητο τόσο για εκδρομικούς χαρακτήρες, όσο και για «πρακτικούς» οικογενειάρχες ή νεότερους που αρέσκονται σε πάσης φύσεως sports.

Συνεχίζοντας τη συνταγή της μεγαλύτερης αντίστοιχης έκδοσης της E-Class, η μικρότερη C-Class είναι 40 χλστ. ψηλότερη από την απλή, ενώ χρησιμοποιεί το γνωστό σύστημα τετρακίνησης 4Matic. Στο αισθητικό μέρος, η All-Terrain διαφέρει εμφανισιακά από τις προσθήκες των σκουρόχρωμων πλαστικών μερών στο μπροστινό και πίσω μέρος (προφυλακτήρες), καθώς και στους θόλους των φτερών, τονίζοντας την off-road προσωπικότητά της.


Ξεχωριστό χαρακτηριστικό του εξοπλισμού της είναι το DIGITAL LIGHT (προσφέρεται έξτρα), το οποίο ενεργοποιεί αυτόματα τα ειδικά φώτα όταν αντιληφθεί εμπόδιο στο δρόμο, σε ταχύτητες έως 50 χλμ. Ανάμεσα στις υπόλοιπες παροχές είναι το MBUX (Mercedes-Benz User Experience), το πιο σύγχρονο σύστημα πολυμέσων της εταιρείας.

Το μήκος της All-Terrain είναι ελαφρώς αυξημένο (κατά 4 χλστ.) και φτάνει τα 4.755 χλστ., ενώ το μεγαλύτερο πλάτος αγγίζει τα 1.841 χλστ. Το συνολικό ύψος του αμαξώματος είναι 1.494 χλστ. και ο ιδιαίτερα πρακτικός χώρος των αποσκευών διαμορφώνεται από 490 έως 1.510 λτ. Οι διαστάσεις των τροχών είναι 225/55 R17, ενώ προαιρετικά διατίθεται και ζάντες με ελαστικά 245/45 R18, αλλά και 245/40 R19.


Η ανάρτηση του μπροστινού άξονα είναι τεσσάρων συνδέσμων και του πίσω πολλαπλών με διαφορετικές ρυθμίσεις, λόγω τις αυξημένης κατά 40 χλστ. απόστασης από το έδαφος. Για τη χρήση σε ανώμαλα τερέν η συγκεκριμένη C-Class προσφέρει δύο διαφορετικά προγράμματα. Εκτός από τα Eco, Comfort, Sport, και Individual, το All-Terrain διαθέτει δύο ακόμη λειτουργίες Dynamic Select για οδήγηση εκτός δρόμου: Το Offroad για εύκολα εδάφη όπως χωματόδρομοι, χαλίκι ή άμμος και το Offroad+ με DSR (σύστημα ελέγχου κατάβασης) για κάπως απότομο έδαφος. Το σύστημα 4Matic μπορεί να στείλει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς έως 45% και στους πίσω έως 55%, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.



Η C-Class All-Terrain διατίθεται στη βενζινοκίνητη έκδοση C 200 των 1.5 λτ. με 204 ίππους και 300 Nm ροπής ή σε αυτήν με τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα στην C 220 d, των 200 ίππων και 440 Nm ροπής. Και οι δύο χρησιμοποιούν ήπιο υβριδικό σύστημα 48V (+20 ίπποι) για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Οι τιμές ξεκινούν στην Ελλάδα από 59.300 ευρώ για την C 200 και από 62.700 ευρώ για την C 220 d.

Πηγή: autogreeknews.gr