Ποιά πρωτιά έχει το περιπολικό Citroen Ami;

Ο νέος στόλος αυτοκινήτων που θα εξοπλίσει τους δημόσιους φορείς της Χάλκης, είναι δωρεά της Citroen.

Ποιά πρωτιά έχει το περιπολικό Citroen Ami;

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει πως η μικρή, αλλά πανέμορφη Χάλκη θα γεμίσει με νέα ηλεκτρικά οχήματα, αντικαθιστώντας τα παλαιότερα ρυπογόνα. Ο νέος στόλος αυτοκινήτων που θα εξοπλίσει τους δημόσιους φορείς του νησιού, είναι δωρεά της Citroen και συγκεκριμένα του Ομίλου Συγγελίδη.

Η εν λόγω εταιρεία δωρίζει συνολικά στο νησί έξι αυτοκίνητα, τα οποία είναι δύο Ami (για την Αστυνομία και το Λιμενικό) και δύο e–C4, καθώς και από ένα e–Spacetourer MPV και ένα e–Jumpy, για να εξυπηρετήσουν τις μεταφορικές ανάγκες του Δήμου. Επίσης, στη Χάλκη θα δημιουργηθούν σταθμοί φόρτισης, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται με ενέργεια που θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Παρόλα αυτά, το λιλιπούτειο Citroen Ami με τα διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας ξεχωρίζει για έναν ιδιαίτερο λόγο. Είναι προφανώς με διαφορά το πιο… αργό περιπολικό του κόσμου! Με ιπποδύναμη 8 ίππων και τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα μόλις 45 χλμ./ώρα, ποιόν κακοποιό να «κυνηγήσει» και ποιά δολιοφθορά να «προλάβει» να αποτρέψει;

Ωστόσο, γίνεται απολύτως σαφές ότι στους στενούς δρόμους της Χάλκης, θα είναι ότι πιο πρακτικό κυκλοφορεί. Η μπαταρία των 5,5 kWh προσφέρει αυτονομία 70 χιλιομέτρων και θεωρείται επαρκής για τις καθημερινές ανάγκες του νησιού, όπου η μακρινότερη απόσταση από το λιμάνι απέχει σχεδόν 8 χιλιόμετρα.

Οι προδιαγραφές των υπόλοιπων ηλεκτρικών μοντέλων της Citroen είναι φυσικά καλύτερες. Ενδεικτικά, ο ηλεκτροκινητήρας του e–C4 του δήμου αποδίδει 136 ίππους, ενώ η αυτονομία των μπαταριών 50 kWh φτάνει τα 350 χλμ./ώρα. Το δε, μεγαλύτερο και βαρύτερο e–Spacetourer με τις ίδιες μπαταρίες, προσφέρει 230 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Μαζί με την Αστυπάλαια, όπου πριν από μερικούς μήνες ένα ανάλογο project «έτρεξε» μέσω κυβερνητικού προγράμματος για λογαριασμό της Volkswagen, τώρα και η Χάλκη, θα αποτελέσουν νησιά πρότυπο σε διεθνές επίπεδο, που ελπίζουμε να βρουν σύντομα αρκετούς μιμητές.

Πηγή: autogreeknews.gr