Εσύ ξέρεις τι συμβολίζει το χρώμα στο αυτοκίνητό σου;

Οι συνειρμοί που δημιουργούνται όταν επιλέγουμε το αυτοκίνητό μας, είναι μια αλυσίδα σκέψεων και δεν οφείλεται αποκλειστικά στην λογική.

Εσύ ξέρεις τι συμβολίζει το χρώμα στο αυτοκίνητό σου;

Αν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως κυβικά, ίπποι, κινητήρας είναι τα κριτήρια για να επιλέξει κάποιος από ποια εταιρεία και πιο μοντέλο θα αγοράσει, το χρώμα που θα επιλέξει είναι αυτό που τελικά υποδηλώνει αρκετά στοιχεία για την προσωπικότητα του οδηγού.

Όπως είναι γνωστό τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τα ανθρώπινα συναισθήματα κάνοντας κάποιον πιο χαρούμενο και ευδιάθετο ενώ άλλα να προκαλούν μια θλίψη και αρνητικές σκέψεις. Πάμε να δούμε τι συμβολίζουν τα πιο δημοφιλή χρώματα:

#Ασημί

Ένα από τα χρώματα που θεωρείται ως η πιο ασφαλής επιλογή, χωρίς φανταχτερές συνδηλώσεις είναι το ασημί. Οι διάφορες αποχρώσεις του όπως το γκρι το κάνουν να περνάει απαρατήρητο και να χάνεται μέσα στους δρόμους της Αθήνας. Συμβολίζει λιτότητα, σιγουριά συντηρητικό γούστο και πρακτικότητα.

#Άσπρο

Το λευκό ήταν και είναι ανέκαθεν το χρώμα της καθαρότητας και του μινιμαλισμού. Διατηρεί ένα αριστοκρατικό προφίλ και αν και συνηθίζεται στις επιλογές των αγοραστών είναι αυτό που θα λέγαμε ‘’διαχρονική η αξία του’’ Δηλώνει σοβαρότητα, απλότητα, δείχνει νεανικότητα και καινοτομία.

#Μπλε

Ανάλογα με τις αποχρώσεις του θεωρείται το χρώμα που τα μάτια μας είναι πιο εξοικειωμένο καθώς η θάλασσα και ο ουρανός είναι από τα μεγαλύτερα ερεθίσματα μας. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει δηλώνει εμπιστοσύνη, υπευθυνότητα, αξιοπιστία και εμπειρία.

#Μαύρο

Έρευνα του Αυστραλιανού Πανεπιστημίου Monash, διαπίστωσε ότι τα μαύρα αυτοκίνητα έχουν κατά 12% περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με όσα έχουν ανοιχτά χρώματα να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα. Το μαύρο συμβολίζει classic, αυστηρότητα σιγουριά και σοβαρότητα.

#Κίτρινο

Για την Αθήνα όπως και για αρκετές περιοχές στο παρελθόν το κίτρινο χρώμα στο αυτοκίνητο ήταν συνώνυμο με τα ΤΑΧΙ. Πλέον φαίνεται να έχει απήχηση στο πιο νεανικό κοινό με το κίτρινο να συμβολίζει τον ευδιάθετο χαρακτήρα του οδηγού, την χαρά και την μοντέρνα αισθητική του.

#Πορτοκαλί

Σπανίζουν αλλά δεν περνούν και απαρατήρητα τα πορτοκαλί οχήματα, καθώς είναι το χρώμα που τραβάει τα βλέμματα ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες. Το πορτοκαλί συμβολίζει την ενέργεια, τη διάθεση την ισορροπία καθώς και το παιδί που κρύβει ένας οδηγός μέσα του.

#Κόκκινο

Αν και για πολλούς είναι συνδυασμένο με γρήγορα αμάξια, το κόκκινο χαρακτηρίζεται ως ένα εντυπωσιακό χρώμα που εκπέμπει δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Ξεχωρίζει από μακριά όλες τις ώρες τις μέρας. Εκφράζει πάθος, προσοχή και έναν χαρακτήρα που δεν έχει κάτι να κρύψει.

Κάποτε μάλιστα υπήρχε και ο αστικός μύθος πως τα κόκκινα αυτοκίνητα πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα κάτι που προφανώς δεν ισχύει.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες ενδιαφέρονται για τα στοιχεία του οδηγού, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος όπως τη μάρκα, το μοντέλο το έτος κυκλοφορίας και για το αν το αμάξι ήταν μεταχειρισμένο ή καινούριο πριν την αγορά του. Το χρώμα δεν επηρεάζει το κόστος του ασφαλίστρου.

Στο Pricefox οι οδηγοί όποιο χρώμα και αν επιλέξουν για το όχημα τους, έχουν τη δυνατότητα εύκολα και γρήγορα να συγκρίνουν μέσα σε 30’’ τιμές και καλύψεις από 40+πακέτα για ασφάλεια αυτοκινήτου κα να αγοράσουν από 5€/μήνα μέσα σε 2 λεπτά, εξοικονομώντας έως 40% ετησίως.