Το καλύτερο νέο αυτοκίνητο με 11.890 ευρώ

Πολλοί που ψάχνουν να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μετακίνησής τους ειδικά στην πόλη, αναζητούν τη μέγιστη δυνατή οικονομία.

Το καλύτερο νέο αυτοκίνητο με 11.890 ευρώ

Πολλοί που ψάχνουν να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μετακίνησής τους ειδικά στην πόλη, αναζητούν τη μέγιστη δυνατή οικονομία, αλλά θέλουν πολλές παροχές. Ποιο είναι λοιπόν εκείνο το μοντέλο που με λίγα χρήματα προσφέρει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, χώρους, ποιότητα, αξιοπιστία, χαμηλή κατανάλωση, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο;
Η απάντηση είναι το νέο Hyundai i10 1.0 MPi Fresh, στην τιμή των 11.890 ευρώ. Το δημοφιλές μικρότερο Hyundai περιλαμβάνει από την αρχική του έκδοση 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών, υποβοήθηση διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, air condition, ηχοσύστημα, αυτόματη ρύθμιση μεγάλης σκάλας φώτων, πολυλειτουργικό τιμόνι και cruise control. Κοινώς δεν του λείπει κάτι το ουσιαστικό, ενώ είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του που έχει στάνταρ τα συστήματα υποβοήθησης.

Σύμμαχος του οδηγού στην πόλη είναι και ο 3κύλινδρος, ατμοσφαιρικός 1.000άρης κινητήρας με τους διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής και το διπλό συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων. Οι 67 ίπποι στις 5.500 σ.α.λ. και τα 96 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. επαρκούν για το αμάξωμα των 989 κιλών, χάρη και στην πυκνή διάταξη του χειροκίνητου κιβωτίου των 5 σχέσεων με τον εύχρηστο επιλογέα (130 χλμ./ώρα με σχεδόν 4.000 σ.α.λ.). Σύμφωνα με τη Hyundai, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 15,0 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 156 χλμ./ώρα, με κατανάλωση 5,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 111 γρ./χλμ. Όμως και στην πράξη το ιδιαίτερα πολιτισμένο σε λειτουργία μοτέρ είναι ολιγαρκές σε καύσιμο, αφού καίει 5,9 λτ./100 χλμ.


Το νέο Hyundai i10 παρουσιάζεται και πολύ ισορροπημένο στο δρόμο. Από την αρχή, ο οδηγός του εκτιμά την πολύ καλή ποιότητα κύλισης, την στιβαρότητα του πλαισίου και την αποτελεσματική λειτουργία των κατάλληλα ρυθμισμένων αναρτήσεων. Επίσης, είναι πολύ εύκολο στους χειρισμούς, ευέλικτο και ξεκούραστο. Παράλληλα τα πάει πολύ καλά και εκτός πόλεως, όπου το πιο μακρύ μεταξόνιο ενισχύει τη σταθερότητα.

Στα πλεονεκτήματα του μοντέρνου σχεδιαστικά i10 ανήκει ακόμα το προσεγμένο σε κάθε επίπεδο εσωτερικό του. Τα σκληρά πλαστικά του είναι συμπαγή και με πολύ στιβαρή συναρμογή, αποτρέποντας την εμφάνιση τυχόν τριγμών. Όσοι θέλουν σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών μαζί με κάμερα οπισθοπορείας και ηλεκτρικούς καθρέπτες, θα τα βρουν στη δεύτερη έκδοση Style, στην τιμή των 12.690 ευρώ. Σημαντικό προσόν του i10 είναι και οι χώροι του, αφού μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς παραχωρήσεις τέσσερα ενήλικα άτομα, ενώ το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 252 λίτρων.

Πηγή: autogreeknews.gr