Στον Άλιμο, τέσσερις σπάνιες Jaguar και Mercedes από το μουσείο του Δημήτρη Μελισσανίδη (vid-pics)

Τέσσερα σπάνια μοντέλα Jaguar και Mercedes από το ιδιωτικό μουσείο του Δημήτρη Μελισσανίδη βρέθηκαν στο Alimos Classic Car Sunday.

Στον Άλιμο, τέσσερις σπάνιες Jaguar και Mercedes από το μουσείο του Δημήτρη Μελισσανίδη (vid-pics)

Χρώματα, κύματα, χαμόγελα, χαρά, ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σφράγισαν τις καθιερωμένες πια ετήσιες εκδηλώσεις του Δήμου Αλίμου που συγκέντρωσαν πάνω από 400 σπάνια εκθέματα και περίπου 30,000 θεατές στις 10 ώρες της εφήμερης ζωής τους.

Ο παραλιακός πεζόδρομος του Αλίμου στολίστηκε από συλλεκτικά κομμάτια.

Περπατήθηκε πάνω-κατω από χιλιάδες πόδια και έγινε θέρετρο ιστορίας, κομψότητας, σχεδιασμού και μηχανικής τελειότητας.

«Ήταν μια μοναδική συνύπαρξη ιστορίας που συντηρείται και διατηρείται με ιδιωτική πρωτοβουλία, αναμνήσεων για πολλούς, νέας γνώσης για νεώτερους και άγγιζε τον όρο «υπερθέαμα» ως οι πιο φωτογραφημένες Κυριακές του 2021 στον Άλιμο.

Οι επισκέπτες ήρθαν από περιέργεια κι έφυγαν γεμάτοι εθουσιασμό, καθιερώνοντας πια τον Άλιμο σαν θέρετρο μεγάλων ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων» δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Το Alimos Classic Car Sunday της προπερασμένης Κυριακής, καταγράφεται ως μοναδικό για αυτές τις «στατικές» εκθέσεις σπάνιων αυτοκινήτων, τόσο για τα μοναδικά 150 αυτοκίνητα που ήρθαν να… ξεκουραστούν κάτω από τον Αττικό ήλιο, όσο και για το πρωτοφανές πλήθος 20,000 ανθρώπων που είχαν μόνο «μπράβο» και «ευχαριστώ» να πουν.

Ανάμεσα στα αριστουργήματα που εκτέθηκαν, ήταν τέσσερα σπάνια μοντέλα Jaguar και Mercedes από το ιδιωτικό μουσείο του Δημήτρη Μελισσανίδη και η Ford του 1936 του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά, στη βόλτα μάλιστα που έκανε με το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι της διοργάνωσης, σταμάτησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα προπολεμικά στρατιωτικά οχήματα.

Άλλη έκπληξη, αργότερα, ήταν η επίσκεψη του Ζάχου Χατζηφωτιου, που διατηρεί (στα 98 χρόνια του) άσβεστη την αγάπη του για το αυτοκίνητο.

Η συλλογή Μελισσανίδη

Η εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων του Δημήτρη Μελισσανίδη -ανάμεσα τους βρίσκονται τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι Μαρία Κάλας και ο Έλβις Πρίσλει- βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά.

Είναι αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο και την ποτοαπαγόρευση και αποτελεί μεγάλη του «αδυναμία».