Δυνατό, σικ και άνετο αυτοκίνητο με 15.450 ευρώ

Ένα αυτοκίνητο πέρα από τη λογική τιμή απόκτησης θέλουμε να μας προσφέρει άνεση, ικανοποιητική δύναμη.

Δυνατό, σικ και άνετο αυτοκίνητο με 15.450 ευρώ

Ένα αυτοκίνητο πέρα από τη λογική τιμή απόκτησης θέλουμε να μας προσφέρει άνεση, ικανοποιητική δύναμη, αλλά το κυριότερο: να μην το βαριόμαστε ποτέ! Ομολογουμένως όλα τα παραπάνω είναι ένας δύσκολος συνδυασμός, πόσο μάλλον όταν δεν πρέπει να κοστίζει πολλά λεφτά. Ευτυχώς όμως υπάρχει μια εταιρεία που ενσωματώνει στη γκάμα της ένα μοντέλο με πολύ μοντέρνο design, εκπληκτική άνεση και έναν αποδοτικό κινητήρα βενζίνης, που πάει και δεν καίει!

Το Citroen C3 1.2 PureTech των 110 ίππων είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο compact διαστάσεων, με παρουσιαστικό που χαίρεσαι να το χαζεύεις, αλλά και άκρως ικανοποιητικό εξοπλισμό. Η τιμή κτήσης του με τον εν λόγω υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα στην έκδοση Feel ξεκινάει από τα 15.450 ευρώ (με την έκπτωση των 500 ευρώ) και προσφέρει:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας (AFIL)
  • Σύστημα αναγνώρισης σημάτων ορίου ταχύτητας (Traffic Sign Recognition)
  • Σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού (Coffee Break Alert)
  • Cruise Control & Speed Limiter
  • Προβολείς ομίχλης
  • Φώτα ημέρας τεχνολογίας LED
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων
  • Hill Assist
  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός
  • Αυτόματο κλιματισμό
  • Ηλεκτρικά θερμαινόμενους & αναδιπλούμενους καθρέπτες

Ξεχωρίζει στο πέρασμα του!

Το Citroen C3 δεν υπάρχει περίπτωση να το μπερδέψετε με κάποιο άλλο, αφού ο εξωτερικός του σχεδιασμός είναι μοναδικός, προσφέροντας εκλεπτυσμένη αισθητική. Σήμα κατατεθέν του η μακρόστενη κι εντυπωσιακή μάσκα με τα διπλά ζεύγη των LED φωτιστικών σωμάτων. Παράλληλα οι σχεδιαστές της γαλλικής μάρκας έδωσαν νέα πνοή στις πίσω κολώνες, με το σχήμα τους να θυμίζει τα χαρακτηριστικά πλευρικά Airbumps με τη νέα και πιο κομψή σχεδίαση. Στα τόσα θετικά προσθέστε μερικά ακόμα, όπως τις νέες ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών, με τη Citroen να προσφέρει επιπλέον δυνατότητες εξατομίκευσης αλλά και δυο νέα εξωτερικά χρώματα (Elixir Red και Spring Blue).

Μοντέρνα, λειτουργική & άνετη καμπίνα!

Τα καλά νέα συνεχίζονται και στην καμπίνα του Citroen C3, όπου έχει μια μοντέρνα σχεδιαστική προσέγγιση προσφέροντας παράλληλα πρακτικότητα, άνεση και πολύ καλούς χώρους επιβατών. Αυτά που θα λατρέψετε βέβαια είναι τα εξαιρετικά αναπαυτικά Advanced Comfort καθίσματα, αφού θα κατέβετε ξεκούραστοι και χωρίς πόνους στο σώμα, ύστερα από πολύωρη οδήγηση. Στη συνέχεια το μάτι σας θα πέσει στην κεντρική κονσόλα και πιο συγκεκριμένα στην οθόνη αφής των 7 ιντσών, με τις περισσότερες λειτουργίες του γαλλικού αυτοκινήτου να ελέγχονται από εκεί. Στο ευρύχωρο εσωτερικό του Citroen C3 τέσσερις ενήλικοι επιβάτες θα βολευτούν χωρίς παραχωρήσεις, με το επίπεδο και ενιαίο πίσω κάθισμα να διαθέτει αρκετό πλάτος κάνοντας έτσι πιο εύκολη τη φιλοξενία ενός τρίτου επιβάτη. Μεγάλο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 300 λίτρων.

Δυνατό μηχανικό σύνολο!

Οι PureTech κινητήρες μπορεί να έχουν αποδείξει εδώ και καιρό την αξία τους, όμως δεν παύουν κάθε φορά που τυχαίνει να οδηγήσουμε ένα αυτοκίνητο με αυτό το μοτέρ, να το ευχαριστιόμαστε. Αρχικά αυτό που εκτιμά ο οδηγός είναι η ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, ακόμα και με μια ταχύτητα πάνω. Εν συνεχεία, η απλωμένη δύναμη σε όλο το εύρος των στροφών επιτρέπει στο χειριστή να μην καταφεύγει συνέχεια στο κιβώτιο ταχυτήτων. Στην περίπτωση του Citroen C3 1.2 PureTech, ο 3κύλινδρος turbo έχει ισχύ 110 ίππων στις 5.500 σ.α.λ., με τη ροπή να αγγίζει τα 205 Nm από τις 1.750 σ.α.λ.! Έτσι λοιπόν η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 9,4 δλ., με το κοντέρ να τερματίζει στα 196 χλμ./ώρα. Αναμφίβολα αρκετά τονισμένες επιδόσεις, οι οποίες δεν έχουν αντίκτυπο στην κατανάλωση, μιας και για κάθε 100 χλμ. ο κινητήρας καταναλώνει μόλις 5,5 λτ. καυσίμου, με τις εκπομπές CO2 να αγγίζουν τα 124 γρ./χλμ.

Απολαυστικό σε κάθε διαδρομή!

Το θέμα με τα μικρά αυτοκίνητα, είναι πως καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μεταφορικών αναγκών των κατόχων τους. Το μικρό της Citroen δεν πρόκειται να «ιδρώσει» ακόμα κι αν του ζητήσετε να «οργώσει» όλη την Ελλάδα! Προσφέρει αβίαστα άφθονη άνεση, εξασφαλίζοντας πως θα κατέβετε ατσαλάκωτοι ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα που θα διανύσετε. Η μαλακή ανάρτηση του C3 διαχειρίζεται ιδανικά τις κακοτεχνίες των δρόμων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το γαλλικό αυτοκίνητο εμφανίζει τάσεις πλεύσης και να δείχνει «χαλαρό» σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Στο εθνικό δίκτυο, παραμένει «βιδωμένο» στην πορεία που του χαράσσετε ακόμα και με υψηλές ταχύτητες στο κοντέρ. Το τιμόνι έχει το απαιτούμενο βάρος γύρω από τη θέση της ευθείας, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα της ασφάλειας, ενώ στις καμπές προσφέρει την πληροφόρηση που θέλει ο χειριστής του. Οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές με το C3 να είναι ελεγχόμενο, με ουδέτερες αντιδράσεις ακόμα και υπό έντονη πίεση! Τέλος τα ισχυρά φρένα ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας!

Πηγή: autogreeknews.gr