Πότε έρχεται το Next Top Model SUV;

Η κατηγορία των SUV συνεχώς ανανεώνεται με την παρουσία καινούριων μοντέλων.

Πότε έρχεται το Next Top Model SUV;

Η κατηγορία των SUV συνεχώς ανανεώνεται με την παρουσία καινούριων μοντέλων, τα οποία εμφανίζονται ακόμα πιο δελεαστικά και ολοκληρωμένα προς το αγοραστικό κοινό, που τόσο τα έχει λατρέψει. Ειδικά στα πιο δημοφιλή μικρά και μικρομεσαία SUV γίνεται «σφαγή» για το ποιος θα επικρατήσει και θα λανσάρει ένα προϊόν που θα ξεχωρίζει έναντι των ανταγωνιστών του.

Μια νέα πρόταση που θα έρθει στην Ελλάδα εντός του φθινοπώρου, είναι το εντελώς νέο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχεδιαστικά Kia Sportage 5ης γενιάς. Από το προηγούμενο δεν κράτησε απολύτως τίποτα και θέτει νέα αισθητικά δεδομένα, εξασφαλίζοντάς του μια εντυπωσιακή παρουσία. Οι έντονες γραμμές του κομψού αμαξώματος των 4.515 χλστ. μήκους, 1.865 χλστ. πλάτους, 1.645 χλστ. ύψους και με μεταξόνιο 2.680 χλστ. ενισχύουν το μοναδικό του στυλ. Ταυτόχρονα οι καθαρές αλλά μυώδεις επιφάνειες συνδυάζονται με σύνθετα γραφικά και εξασφαλίζουν στο SUV μια δυναμική εμφάνιση στο δρόμο.

Από μπροστά, το νέο Sportage διαθέτει μια χαρακτηριστική και περίπλοκη σχεδίαση με τη μεγάλη μαύρη μάσκα του να εκτείνεται σε όλο το πλάτος του. Η σύγχρονη μάσκα Tiger Nose της Kia ενώνεται με τα φώτα ημέρας με το φουτουριστικό αλλά ταυτόχρονα και διακριτικό σχήμα μπούμερανγκ, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται με τους εντυπωσιακούς LED Matrix προβολείς.

Αντιπροσωπεύοντας μια ακόμα πρωτιά για τη νέα γενιά του Sportage στην Ευρώπη, το καινούργιο μοντέλο είναι πλέον διαθέσιμο και με μαύρη οροφή, που τονίζει ακόμα πιο πολύ το σπορ προφίλ και αναδεικνύει το δυναμικό σχεδιασμό της πίσω κολώνας C. Επιπλέον η χρωμιωμένη βασική γραμμή ανεβαίνει προς το πίσω μέρος του, δημιουργώντας μια αρμονική σύνδεση με την πίσω αεροτομή που τονίζει το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι και η αισθητική τύπου fastback στο πίσω άκρο. Τα φώτα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι ενσωματώνονται στο αμάξωμα με εξαιρετική ακρίβεια. Τα λεπτά πίσω φανάρια, τύπου «ξυραφιού» συνδέονται με μια λεπτή οριζόντια ρίγα τονίζοντας έτσι το πλάτος του νέου Sportage. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού και την έκδοση το νέο Sportage διαθέτει ζάντες 17, 18 ή 19 ιντσών, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε έξι διαφορετικά σχέδια και χρώματα.

Το εσωτερικό του νέου Sportage συνδυάζει τον τολμηρό χαρακτήρα, τις εξελιγμένες δυνατότητες και την τεχνολογική καινοτομία δημιουργώντας έναν υπερσύγχρονο χώρο προσανατολισμένο στον οδηγό. Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά προκειμένου να συνδυάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία με πολυτελή χαρακτηριστικά, υλικά υψηλής ποιότητας και μοντέρνο στυλ.

Η υψηλής τεχνολογίας οθόνη αφής των 12,3 ιντσών και τα προηγμένα, πλήρως ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου αποτελούν το κέντρο της διασύνδεσης οδηγού και επιβατών, της λειτουργικότητας και των αναγκών χρήσης. Και τα δύο συστήματα έχουν δημιουργηθεί για να είναι εύχρηστα, εξαιρετικά διαισθητικά και απαλά στην αφή. Ο πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,3 ιντσών είναι εξοπλισμένος με οθόνη υγρών κρυστάλλων τελευταίας γενιάς για γραφικά απίστευτης ακρίβειας και ευκρίνειας.

Μια εργονομική κεντρική κονσόλα βρίσκεται σε ιδανική θέση για τον οδηγό και το συνοδηγό, παρέχοντας χώρο αποθήκευσης, δυνατότητα διαμόρφωσης του λειτουργικού συστήματος, ποτηροθήκες και διακόπτες soft touch. Οι τελευταίοι βρίσκονται σε υπερυψωμένη θέση παράλληλα με τον επιλογέα shift by wire του κιβωτίου ταχυτήτων. Εκτός από πολύ σύγχρονο, το εσωτερικό του νέου Sportage είναι και ιδιαίτερα ευρύχωρο, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές (591 λτ.).

Για την κίνηση του νέου Kia Sportage υπάρχουν μηχανικά σύνολα 1.6 λτ. βενζίνης, πετρελαίου, full hybrid και plug-in hybrid. Οι κινητήρες βενζίνης αποδίδουν 150 και 180 ίππους και οι diesel 115 και 136 ίππους (όλοι με ήπιο υβριδικό σύστημα). Η full hybrid έκδοση αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης των 180 ίππων, ενώ σε συνεργασία με τον ηλεκτροκινητήρα των 44,2 kW (60 hp), που αντλεί ενέργεια από την μπαταρία των 14,9 kWh, η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 230 άλογα. Στην κορυφή τοποθετείται η plug-in hybrid έκδοση του Sportage με ισχύ 265 ίππων. Σε αυτή την έκδοση έχουμε τον ίδιο κινητήρα βενζίνης με την υβριδική, αλλά έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 66,9 kW (91 hp) και μια μεγαλύτερη μπαταρία 13,8 kWh που εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα. Η μετάδοση της κίνησης ανάλογα τον τύπο του κινητήρα εξασφαλίζεται είτε από ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε από ένα διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Ένα εντελώς νέο στοιχείο εξοπλισμού είναι το Terrain Mode που κάνει το ντεμπούτο στο νέο Sportage. Σχεδιασμένο για τους οδηγούς Sportage που κάνουν αποδράσεις ψυχαγωγίας και περιπέτειας στην ύπαιθρο, η εξαιρετικά προηγμένη λειτουργία Terrain Mode προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις του Sportage έτσι ώστε το αυτοκίνητο να προσφέρει μια βέλτιστη δυναμική οδήγηση για κάθε δρόμο και περιβάλλον, όπως σε χιόνι, λάσπη και άμμο. Εκτός από τη λειτουργία Terrain Mode, το Sportage διαθέτει τη λειτουργία Drive Mode και συγκεκριμένα τα προφίλ οδήγησης Comfort, Eco ή Sport. Για ευκολία και πρόσθετη ασφάλεια, όλα τα Drive Modes απεικονίζονται στην οθόνη υψηλής ανάλυσης του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Πηγή: autogreeknews.gr