Το SUV του «λαού» σε τιμή κανόνι

Η συνηθέστερη ερώτηση που γίνεται από έναν ενδιαφερόμενο αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου, είναι «πόσο κάνει;»

Το SUV του «λαού» σε τιμή κανόνι

Η συνηθέστερη ερώτηση που γίνεται από έναν ενδιαφερόμενο αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου, είναι «πόσο κάνει;». Αν η εξόφληση δεν γίνει τοις μετρητοίς, τότε ιδιαίτερη σημασία έχει και η χρηματοδότηση, προκειμένου η αποπληρωμή να πραγματοποιηθεί μήνα με το μήνα, δίχως να εκταμιευτεί όλο το κεφάλαιο.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως του τρόπου πληρωμής, μια πολύ συμφέρουσα πρόταση στη δημοφιλή κατηγορία των SUV, αποτελεί το μικρότερο και πιο οικονομικό SUV της VW, το T-Cross. Στην αρχική αλλά χωρίς καμία έλλειψη έκδοση 1.0 TSI 95 PS Life πωλείται τώρα στην τιμή των 18.700 ευρώ (με όφελος 350 ευρώ). Επίσης, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος τύπου balloon Volkswagen More for you, μπορεί να αποκτηθεί με χαμηλή μηνιαία δόση, από μόλις 169 ευρώ.

Στο βασικό εξοπλισμό του T-Cross 1.0 TSI 95 PS Life ανήκουν τα παρακάτω:

  • 6 αερόσακοι
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
  • Κλιματισμός
  • Ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου
  • Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων
  • Προβολείς ομίχλης
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες
  • Κεντρικό υποβραχιόνιο
  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Σβέλτο και άνετο στην οδήγηση

Από ένα κόμπακτ SUV τα βασικά ζητούμενα είναι να είναι να συνδυάζει σβέλτες επιδόσεις, οικονομία σε κατανάλωση καυσίμου, αλλά και άνεση κατά την οδήγηση. Το T-Cross τα προσφέρει όλα αυτά με επιτυχημένο τρόπο, μαζί με ευελιξία και πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Ο αρχικός 1.0 TSI με τους 95 ίππους και τα 175 Nm ροπής στις 1.600-3.500 σ.α.λ. διακρίνεται αρχικά για την πολιτισμένη, δίχως κραδασμούς λειτουργία, με το θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 5,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 131 γρ./χλμ. (84 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Στις αστικές μετακινήσεις οι κόμπακτ διαστάσεις του (μήκος 4.108 χλστ.) ευνοούν την ευελιξία, ενώ την ορατότητα ενισχύει η ψηλή θέση οδήγησης. Παράλληλα οι αναρτήσεις φιλτράρουν αποτελεσματικά τις διάφορες ανωμαλίες του οδοστρώματος και εξασφαλίζουν πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Εκτός πόλεως, το μικρό SUV της VW ταξιδεύει με ασφάλεια και άνεση στους αυτοκινητόδρομους, όπως και σε επαρχιακές διαδρομές με στροφές, αφού πατάει πολύ καλά και εμπνέει ασφάλεια.

Καλοφτιαγμένο και ευρύχωρο εσωτερικό

Περνώντας στην καμπίνα του T-Cross, τις πρώτες εντυπώσεις κερδίζουν η πρακτικότητα, η εργονομία και οι χώροι. Παρά τις μαζεμένες του διαστάσεις, είναι σε θέση να φιλοξενήσει δίχως καμία παραχώρηση τέσσερις ενήλικους επιβάτες, με τους πίσω να έχουν στη διάθεσή τους πολύ αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Μεγάλο ατού αποτελεί και το συρόμενο κάθισμα, καθώς μετακινείται μέχρι 14 εκατοστά και αυξομειώνει το χώρο αποσκευών, από 347 έως 417 λίτρα. Με την αναδίπλωση της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού φτάνει μέχρι την οροφή τα 1.243 λίτρα. Για την κατασκευή της καμπίνας έχει γίνει ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών, με στιβαρή συναρμογή και προσεγμένο φινίρισμα. Σημείο αναφοράς αποτελεί και το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 8 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθεται και ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών.

Πηγή: autogreeknews.gr