Το «εφτάψυχο» SUV των 14.690 ευρώ

Κατά την έρευνα αγοράς ενός καινούργιου αυτοκινήτου, ο ενδιαφερόμενος εξετάζει πολλούς επιμέρους παράγοντες.

 Το «εφτάψυχο» SUV των 14.690 ευρώ

Κατά την έρευνα αγοράς ενός καινούργιου αυτοκινήτου, ο ενδιαφερόμενος εξετάζει πολλούς επιμέρους παράγοντες, έτσι ώστε τα χρήματα που θα δαπανήσει να πιάσουν τόπο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο σχεδιασμός, η ποιότητα, η τιμή, ο κινητήρας, οι χώροι κ.λπ., είναι ορισμένοι από τους πιο βασικούς τομείς, στους οποίους εστιάζει και κάνει τις όποιες συγκρίσεις.

Οι πιο απαιτητικοί θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σε κάτι ακόμα που είναι μεγάλης σημασίας και αυτό είναι η εργοστασιακή εγγύηση. Όσα περισσότερα τα χρόνια, τόσο το καλύτερο, αφού θα έχει το κεφάλι του ήσυχο και θα νιώθει περισσότερη σιγουριά. Αν μάλιστα είναι και μεταβιβάσιμη, αυτό είναι ένα ακόμα «μπόνους» για επόμενο ιδιοκτήτη, εφόσον γίνει πώληση.


Η Kia προσφέρει κορυφαία 7ετή εγγύηση και παρέχει ξεγνοιασιά στους πελάτες της, αφού στη σπάνια περίπτωση που κάτι πάει στραβά, οι τεχνικοί της θα το φτιάξουν. Παράλληλα όσοι αποχωριστούν το αυτοκίνητό τους, έχουν το πλεονέκτημα της πρόσθετης αξίας: η εγγύηση είναι μεταβιβάσιμη στον επόμενο ιδιοκτήτη. Η κατοχή ενός καινούργιου Kia με την 7ετή εγγύηση, έχει πολλά προνόμια, όπως είναι -μεταξύ άλλων- τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ, η ξεγνοιασιά, η πλήρης κάλυψη, η υψηλότερη μεταπωλητική αξία, η εργασία και ανταλλακτικά που περιλαμβάνει, καθώς και η πανευρωπαϊκή ισχύς. Πρόσθετη αξία για τον πελάτη αποτελούν και τα 5 χρόνια δωρεάν service, που δίνει η Kia.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αφορούν και το πιο μικρότερο και οικονομικό σε τιμή SUV της Kia, το Stonic, το οποίο κοστίζει από μόλις 14.690 ευρώ. Η τιμή αυτή αφορά την αρχική έκδοση 1.2 λτ. GL Inmotion με τον εξής εξοπλισμό: 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, air condition, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών και πολλά ακόμη.

Ο βασικός σε απόδοση 1.2 λτ. 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας του Stonic, έχει ισχύ 84 ίππους και ροπή 122 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 ταχυτήτων, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 13,5 δλ. και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 165 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ.

Πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση είναι και αυτή με το πιο αποδοτικό turbo 3κύλινδρο μοτέρ 1.0 T-GDi των 100 ίππων και 172 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,7 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 183 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 122 γρ./χλμ. Με τον εν λόγω κινητήρα οι τιμές του Stonic ξεκινούν από τις 16.490 ευρώ. Επιπλέον, διατίθεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT (από 17.890 ευρώ) και με το 1.0 T-GDi 120 PS 7DCT, από 20.390 ευρώ.

Πηγή: autogreeknews.gr