Το Coupe Crossover των 17.900 ευρώ!

Coupe Crossover! Ένας συνδυασμός αμαξώματος που απογειώνει το σπορ χαρακτήρα, αλλά και την πρακτικότητα.

Το Coupe Crossover των 17.900 ευρώ!

Coupe Crossover! Ένας συνδυασμός αμαξώματος που απογειώνει το σπορ χαρακτήρα, αλλά και την πρακτικότητα, εξ ου κι η λατρεία που έχει το αγοραστικό κοινό για αυτό το είδος αυτοκινήτων! Το μοντέλο που θα σας περιγράψουμε παρακάτω κατορθώνει να προσφέρει όλα αυτά, συν αξιοπιστία, χαρακτηριστικό που εκτοξεύει ακόμα περισσότερο το value for money.

Ο λόγος φυσικά για το Nissan Juke το οποίο αισίως έχει περάσει στη 2η γενιά του κι η ιαπωνική μάρκα το έχει φροντίσει ιδιαίτερα. Διαθέτει μια σπορτίφ εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως από άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα, ενώ οι κόμπακτ διαστάσεις του (μήκος 4.210 χλστ.) ενισχύουν το δυναμισμό που αποπνέει. Το εμπρόσθιο τμήμα είναι το πλέον «δυνατό» με το κύριο στοιχείο να είναι τα μεγάλα κυκλικά φωτιστικά σώματα και τα LED ημέρας, που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς από πάνω τους. Αρκετά εντυπωσιακή είναι η μάσκα «V Motion», που σε συνδυασμό με τους τονισμένους ώμους, τονίζουν περαιτέρω το μυώδες προφίλ του Juke, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να συμπληρώνουν ιδανικά την εικόνα του ιαπωνικού compact SUV.

Από πλευράς τιμών, η αρχική έκδοσή του, η Energy, ξεκινάει από τα 17.900 ευρώ (υπάρχει έκπτωση 800 ευρώ την τρέχουσα περίοδο, η οποία ανάλογα την έκδοση αγγίζει έως και τα 1.200 ευρώ), με τον εξοπλισμό να κρίνεται πολύ καλός με τα όσα προσφέρει. Αναλυτικότερα η Energy ενσωματώνει 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση με αναγνώριση πεζών & δικυκλιστών, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας συνδεδεμένο με το cruise control, cruise Control & speed limiter, hill assist, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, air-condition, έγχρωμη οθόνη 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων κ.α.

Σπορτίφ εσωτερικό με πολύ καλή ποιότητα

Αρχικά η καμπίνα του Nissan Juke διακρίνεται με τον μοντέρνο σχεδιασμό της, εν συνεχεία με την ποιότητα κατασκευής της και τέλος με τους ικανοποιητικούς χώρους επιβατών. Σε ότι αφορά την κατασκευή της καμπίνας τώρα, τα υλικά είναι μαλακά στο ταμπλό, ενώ σε συνδυασμό με την στιβαρή συναρμογή και το προσεγμένο φινίρισμα, το συνολικό αποτέλεσμα τοποθετεί το Juke ψηλά στην κατηγορία. Η σχεδίαση συνάδει με τον σπορ crossover χαρακτήρα, με τους τριπλούς κυκλικούς αεραγωγούς στο κέντρο του ταμπλό να δίνουν τον τόνο. Οι χώροι είναι άνετοι για τους επιβαίνοντες, αλλά και για τις αποσκευές τους, αφού ο διαθέσιμος χώρος αγγίζει τα 422 λίτρα.

Πολύ καλό μηχανικό σύνολο!

Το αιχμηρού σχεδιασμού αμάξωμα του Nissan Juke κινείται από έναν αποδοτικό turbo κινητήρα 3 κυλίνδρων 999 κ.εκ., με δύναμη 114 ίππων και 200 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης εξασφαλίζεται από το 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που έχει καλή αίσθηση κι είναι ακριβές ακόμα και στις γρήγορες αλλαγές. Στην πράξη ο κινητήρας ταιριάζει γάντι στο χαρακτήρα του Juke, όντας πρόθυμος κι ελαστικός επιταχύνοντας δυνατά το ιαπωνικό crossover. Τα 100 χλμ./ώρα στο κοντέρ έρχονται σε 10,7 δλ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Κατά WLTP, η μέση κατανάλωση αγγίζει τα 5,9 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα 135 γρ./χλμ. (86,4 ευρώ ετήσια τέλη κυκλοφορίας).

Ευχάριστο και ασφαλές στο δρόμο

Με το Nissan Juke δεν θα έχετε τον παραμικρό ενδοιασμό να κινηθείτε όπου τραβάει η ψυχή σας. Το ιαπωνικό coupe crossover είναι άνετο, ευθύβολο και αποπνέει ασφάλεια σε κάθε διαδρομή. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία φέρει η ανάρτηση, η οποία εξασφαλίζει την απαραίτητη άνεση, φιλτράροντας καθετί ενοχλητικό και ταυτόχρονα την απαραίτητη πρόσφυση όταν ξεκινήσουν οι στροφές. Επιπλέον, διατηρεί και σε χαμηλά επίπεδα τις κλίσεις στις στροφές, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας στον οδηγό. Εξίσου ικανοποιητικός είναι ο συνδυασμός τιμόνι – φρένα. Το πρώτο μεταφέρει στα χέρια του οδηγού όλη την απαιτούμενη πληροφόρηση, ενώ το σύστημα πέδησης διακρίνεται για την πολύ καλή αίσθηση που προσφέρει, αλλά και για τη δύναμή του.

Πηγή: autogreeknews.gr