Αυτοκίνητο με 16.890€ φουλάρει λιγότερο από scooter!

Πόσο υπέροχο είναι να έχεις στην κατοχή σου ένα αυτοκίνητο το οποίο κυριολεκτικά δεν θα σε προβληματίζει με την κατανάλωσή του;

Αυτοκίνητο με 16.890€ φουλάρει λιγότερο από scooter!

Πόσο υπέροχο είναι να έχεις στην κατοχή σου ένα αυτοκίνητο το οποίο κυριολεκτικά δεν θα σε προβληματίζει με την κατανάλωσή του; Να μπορείς να χαράσσεις πορεία και να μην σε νοιάζουν τα χιλιόμετρα, γιατί το αυτοκίνητό σου, πάει, δεν καίει και γεμίζει με κόστος λιγότερο από ένα scooter!

Συνδυαστικά μάλιστα και με τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας η συμβίωση μαζί του είναι απλά ονειρεμένη! Μια τέτοια περίπτωση είναι το SEAT Ibiza με τον κινητήρα φυσικού αερίου 1.0 TGI με τους 90 ίππους. Στην έκδοση Business αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή για όσους αναζητούν μεγάλη οικονομία σε κατανάλωση, με την τιμή του να ξεκινάει από τα 16.890 ευρώ και να περιλαμβάνει τον εξής εξοπλισμό:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόνομη πέδηση με προστασία πεζών
  • Μηχανικό κλιματισμό
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικούς καθρέπτες
  • Πίσω αισθητήρες στάθμευσης
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων
  • Σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών κι άλλα ακόμα!

Το δημοφιλές SEAT Ibiza TGΙ κινείται με τον 1.000άρη TGI, ισχύος 90 ίππων και με ροπή 160 Nm από τις 1.800 σ.α.λ. Η λειτουργία του είναι ραφιναρισμένη, με την επιτάχυνση από στάση έως και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 12,1 δλ. και με το κοντέρ να τερματίζει στα 180 χλμ./ώρα. Κι όλα αυτά με μέση κατανάλωση φυσικού αερίου 3,5 – 4,1 κιλά/100 χλμ. Και για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό σε κόστος, είναι μόλις 2,919 ευρώ κόστος καυσίμου για κάθε 100 χλμ. που θα διανύετε! Το όφελος μάλιστα ενισχύεται και λόγω των μηδενικών τελών κυκλοφορίας, χάρη στα μόλις 102 γρ./100 χλμ. Το μηχανικό αυτό σύνολο χρησιμοποιεί ως κυρίως καύσιμο το φυσικό αέριο και αν τελειώσει και δεν γίνει ανεφοδιασμός, τότε το σύστημα αυτόματα γυρίζει στη βενζίνη. Η συνολική χωρητικότητα των τριών δεξαμενών CNG είναι 14,3 κιλά, συν 9 λίτρα ενός ακόμα βοηθητικού ρεζερβουάρ βενζίνης. Μάλιστα η αγορά του είναι πιο συμφέρουσα από ποτέ, αφού η SEAT κάνει ακόμα δελεαστικότερη την αγορά του, μέσω του προωθητικού προγράμματος που προβλέπει όφελος για τον αγοραστή ισάξιο με την κατανάλωση καυσίμου για έναν ολόκληρο χρόνο!

Άνετο κι ασφαλές!

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB A0, το Ibiza 1.0 TGI κερδίζει αμέσως τον οδηγό του με την πολύ καλή λειτουργία της ανάρτησης και την ασφάλεια που αποπνέει σε κάθε διαδρομή. Το μικρό SEAT προσφέρει ποιοτική αίσθηση και κύλιση στο δρόμο, περνώντας πάνω από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, χωρίς να τις μεταφέρει στο εσωτερικό. Κινούμενο στους αυτοκινητόδρομους, διατηρεί απόλυτα τη σταθερότητά του και διανύει άνετα μακρινές αποστάσεις. Σε διαδρομές με στροφές παρουσιάζεται άμεσο και χωρίς μεγάλες κλίσεις, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα γρήγορο και άμεσο τιμόνι, καθώς και ικανοποιητικά φρένα.

Ικανοποιεί κι η καμπίνα


Το εσωτερικό του Ibiza 1.0 TGI δεν έχει αλλαγές συγκριτικά με των υπολοίπων εκδόσεων. Βέβαια μια σημαντική διαφορά είναι πως στη θέση της θερμοκρασίας του κινητήρα έχει τοποθετηθεί η ένδειξη για την πληρότητα των δεξαμενών του φυσικού αερίου. Επίσης, στην ψηφιακή οθόνη αναγράφονται επιπλέον πληροφορίες για την κατανάλωση του CNG, αλλά και την αυτονομία του. Μία ακόμα διαφορά εντοπίζεται στο χώρο αποσκευών, ο οποίος είναι μικρότερος κατά 93 λίτρα (262 λτ. έναντι 355 λτ.), λόγω των δεξαμενών CNG που υπάρχουν κάτω από το δάπεδο. Ωστόσο, οι χώροι των επιβατών είναι αμετάβλητοι και άνετοι για την φιλοξενία τεσσάρων επιβατών.

Πηγή: autogreeknews.gr