SUV και diesel για όλες τις τσέπες!

Ένας αγαπημένος συνδυασμός του κοινού που θέλει να έχει ένα αυτοκίνητο που πάει παντού και δεν καίει τίποτε! Μπορεί οι diesel επιλογές να έχουν αρχίσει να φθίνουν, ωστόσο μερικές εταιρείες φροντίζουν να τις παρέχουν στους υποψήφιους πελάτες του.

SUV και diesel για όλες τις τσέπες!

Και μάλιστα προσφέρονται σε τιμές ανταγωνιστικές, κάνοντας έτσι την επιλογή ακόμα πιο εύκολη! Εμείς ξεχωρίσαμε δυο προσιτά SUV με αποδοτικούς ντίζελ 1.5 λίτρων, οι οποίοι έχουν δύναμη και δεν «καίνε» τίποτε! Ο λόγος για τα Dacia Duster 1.5 Blue dCi με τους 115 ίππους και Opel Crossland 1.5D 110 PS, με τιμές από 19.600 και 19.700 ευρώ αντίστοιχα.

Dacia Duster 1.5 Blue dCi 115 PS

To Dacia Duster παραμένει μια εξαιρετικά value for money επιλογή αφού κατορθώνει να συνδυάζει ένα πληθωρικό αμάξωμα, με ικανοποιητικό εξοπλισμό, δυνατό κι αποδοτικό κινητήρα και πολύ καλή οδική συμπεριφορά σε ένα πακέτο που δεν κοστίζει πολύ!

Δυναμικό αμάξωμα!

Το Dacia Duster ως ένα SUV που σέβεται τον εαυτό του διαθέτει μια εμφάνιση που κερδίζει τις εντυπώσεις. Ειδικά η εμφατική εμπρόσθια μάσκα συνδυαστικά με τα χορταστικά φωτιστικά σώματα είναι από τα πλέον δυνατά σημεία του Duster. Επιπρόσθετα οι μπάρες οροφής συμπληρώνουν υπέροχα τον περιπετειώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως και οι προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, αλλά και τα πλαϊνά προστατευτικά.

Ευρύχωρη και στιβαρή καμπίνα

Το εσωτερικό του Dacia Duster συνάδει με τη δυναμική εξωτερική εμφάνιση του, ενσωματώνοντας όλες τις ευκολίες που επιθυμεί η πλειοψηφία των οδηγών. Σχεδιαστικά, η καμπίνα των επιβατών χαρακτηρίζεται από τις ευθείες γραμμές στο ταμπλό, τους στρογγυλούς αεραγωγούς, την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη του συστήματος πολυμέσων και τα μπουτόν που θυμίζουν πλήκτρα. Συνολικά, η εργονομία και η θέση οδήγησης είναι πολύ καλές, όπως και η πρακτικότητα, χάρη στις αρκετές θήκες. Αναβαθμισμένη είναι με την σειρά της η ποιότητα των σκληρών πλαστικών, όπως και η συναρμογή. Στα θετικά χαρακτηριστικά ανήκουν ακόμη οι άνετοι χώροι επιβατών και το πορτ μπαγκάζ των 411 λίτρων.

Εύρωστο μηχανικό σύνολο!

Ο πρωταγωνιστής στην περίπτωση του Duster είναι ο 1.5 Blue dCi κινητήρας που ξεχωρίζει με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του. Η ισχύς του αγγίζει τους 115 ίππους στις 3.750 σ.α.λ., ενώ η ροπή φτάνει στα 260 Nm που αποδίδονται από τις 1.750 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνεργάζεται άρτια με το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, το οποίο συνδράμει στην επίτευξη πολύ καλών επιδόσεων. Πιο συγκεκριμένα, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 10,2 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα βρίσκεται στα 183 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά την κατανάλωση, αυτή κατά WLTP είναι στα 4,8 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να είναι 126 γρ./χλμ.

Κανένα παράπονο ανεξάρτητα από τη διαδρομή

Το Dacia Duster διακρίνεται για την άνετη κι ασφαλή οδική συμπεριφορά, που ικανοποιεί ανεξάρτητα από το που θα κινηθείτε, είτε στον αυτοκινητόδρομο, είτε στο επαρχιακό δίκτυο, ακόμα και σε «πατημένη» χωμάτινη διαδρομή. Η ανάρτηση διαθέτει ιδανική ρύθμιση για τους ελληνικούς δρόμους, αφού περνά πάνω από λακκούβες, μπαλώματα και λοιπές κακοτεχνίες δίχως οι επιβάτες να το αντιλαμβάνονται. Με το πολύ ελαφρύ τιμόνι υπό γωνία, το Duster θα πάρει λογικές κλίσεις, πάντα ελεγχόμενα και με την υποστροφή να δηλώνει πρώτη παρούσα. Τα φρένα θέλουν λίγο εξοικείωση, όμως ικανοποιούν με τη δύναμη τους, αλλά και την αντοχή τους.

Τιμή από: 19.400 ευρώ, Τεκμήριο: 5.800 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 80,64 ευρώ

Βασικός εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, cruise control, περιοριστής ταχύτητας, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και σύστημα πολυμέσων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 1.461 κ.εκ., Ισχύς: 115/3.750 PS/σ.α.λ., Ροπή: 260/1.750 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 10,2 δλ., Τελική ταχύτητα: 183 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 4,8 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 126 γρ./χλμ. *εργοστασιακές μετρήσεις

Opel Crossland 1.5D 110 PS

Η επόμενη επιλογή μας είναι το Opel Crossland. Το SUV της γερμανικής μάρκας διακρίνεται με την όμορφη εμφάνιση του, τους χώρους επιβατών του, αλλά και λόγω του ικανού κινητήρα πετρελαίου 1.5D με τους 110 ίππους, που στην εξοπλιστική έκδοση Edition κοστίζει από 19.700 ευρώ.

Δυνατή εξωτερική εμφάνιση!

Η Opel πρόσφατα φρόντισε να φρεσκάρει το Opel Crossland, όπου και του ενσωμάτωσε την ενιαία μαύρη μάσκα Opel Visor. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ένωση που δημιουργεί μεταξύ των LED φωτιστικών σωμάτων, ενώ πίσω έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά σώματα, αλλά και μια νέα γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια που ενισχύει τον premium χαρακτήρα που θέλει να προσδίδει η Opel στα μοντέλα της.

Ικανοποιεί σε κάθε εκατοστό η καμπίνα

Η καμπίνα του Opel Crossland αποτελείται από ποιοτικά και στιβαρά υλικά κι όλα είναι εξαιρετικά ταιριαστά μεταξύ τους. Ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος, ενώ σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκεται η ευρυχωρία, όπως κι η πρακτικότητα που προσφέρει το Crossland. Οι επιβάτες σας δεν θα έχουν το παραμικρό παράπονο, αφού θα βολευτούν με άνεση, όπως και οι αποσκευές τους στο πορτ μπαγκάζ των 410 λίτρων. Ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 1.255 λίτρα εφόσον πέσουν τα πίσω -συρόμενα- καθίσματα, τα οποία αναδιπλώνονται σε ποσοστό 40/60.

Εξαιρετικός πετρελαιοκινητήρας

Το όμορφο Opel Crossland κινείται από τον 1.5D κινητήρα, η δύναμη του οποίου αγγίζει τους 110 ίππους, με τη ροπή να βρίσκεται στα 250 Nm, διαθέσιμα από τις 1.750 σ.α.λ. Οι επιδόσεις του diesel μηχανικού συνόλου είναι πολύ καλές, με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί 11,8 δλ. και την τελική να φτάνει τα 185 χλμ./ώρα. Εξίσου καλά τα πάει και στον τομέα της κατανάλωσης, μιας και σε μικτό κύκλο χρειάζονται 4,5 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 κατά WLTP να είναι 120 γρ./χλμ.

Έμφαση στην άνεση

Το Opel Crossland είναι άνετο σε κάθε είδους διαδρομή κι οδηγός κι επιβάτες φτάνουν στον προορισμό τους ξεκούραστοι, με την ανάρτηση να έχει πολύτιμη συμμετοχή σε αυτό. Επιπλέον, το Crossland προσφέρει αυξημένη σταθερότητα στο εθνικό δίκτυο, χαρακτηριστικό που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας, συνδυαστικά με την ποιότητα κύλισης και την ικανοποιητική ηχομόνωση. Αν χρειαστεί να κινηθεί σβέλτα σε στροφές θα το κάνει, απλά οι κλίσεις του αμαξώματος θα είναι ελαφρώς τονισμένες, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν θα σας τρομάξουν. Υπό πίεση, η υποστροφή θα εμφανιστεί πρώτη, αλλά μετριάζοντας λίγο το πάτημα του δεξιού πεντάλ «μαζεύεται» εύκολα.

Τιμή από: 19.700 ευρώ, Τεκμήριο: 5.800 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ

Βασικός εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, cruise control, περιοριστής ταχύτητας, hill assist, αυτόματα φώτα, ζάντες 16 ιντσών, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, προειδοποίηση εγκατάλειψης λωρίδας, σύστημα πολυμέσων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 1.499 κ.εκ., Ισχύς: 110/3.500 PS/σ.α.λ., Ροπή: 250/1.750 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 11,8 δλ., Τελική ταχύτητα: 185 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 4,5 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 120 γρ./χλμ. *εργοστασιακές μετρήσεις

πηγή: autogreeknews.gr