Αυτόματα αυτοκίνητα για χαμηλά βαλάντια

Τα αυτόματα αυτοκίνητα αποτελούσαν πριν από μερικά χρόνια είδος πολυτελείας, ενώ τα φθηνότερα μοντέλα εξοπλίζονταν με απαρχαιωμένα κιβώτια 4 ταχυτήτων.

Αυτόματα αυτοκίνητα για χαμηλά βαλάντια

Τα αυτόματα αυτοκίνητα αποτελούσαν πριν από μερικά χρόνια είδος πολυτελείας, ενώ τα φθηνότερα μοντέλα εξοπλίζονταν με απαρχαιωμένα κιβώτια 4 ταχυτήτων. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή έχει βελτιωθεί σημαντικά και πλέον μπορεί κάθε οδηγός να απολαύσει την άνεση που προσφέρει ένα αυτόματο κιβώτιο, χωρίς να ξοδέψει ένα πακτωλό χρημάτων. Οι επιλογές στα καινούργια αυτοκίνητα είναι πάρα πολλές, αφού η πλειοψηφία των μοντέλων περιλαμβάνει στην γκάμα της και κινητήρα συνδυασμένο με αυτόματο σασμάν. Εμείς, κάναμε μια έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζουμε παρακάτω τρεις πολύ οικονομικές προτάσεις αυτοκινήτων, για όσους έχουν κουραστεί να αλλάζουν ταχύτητες.

Hyundai i10 1.2 AMT


Η πιο οικονομική πρόταση αγοράς αυτοκινήτου με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, είναι το νέο Hyundai i10. Στην αρχική έκδοση με τον 1.000άρη κινητήρα των 67 ίππων κοστίζει από μόλις 12.190 ευρώ, ωστόσο με μόνο 550 ευρώ παραπάνω (12.740 ευρώ) συμφέρει ακόμα πιο πολύ το πιο δυνατό 1.2 λτ. MPi (οι τιμές περιλαμβάνουν έκπτωση 800 ευρώ). Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 84 ίππους και 118 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικές επιδόσεις.

Το 5άρι ημιαυτόματο της Hyundai επικεντρώνεται στην ευκολία οδήγησης μέσα στην κίνηση, που σημαίνει ότι αποφεύγονται οι εναλλαγές με το χέρι και η επιβάρυνση του αριστερού ποδιού με τον συμπλέκτη. Πράγμα που με την σειρά του ενισχύει την άνεση στο ήδη ευκολοδήγητο i10, ενώ ο οδηγός απολαμβάνει μια πολύ ισορροπημένη οδική συμπεριφορά και μια ποιοτική κύλιση.

Οι θετικές εντυπώσεις αφορούν και την καμπίνα των επιβατών. Η κυψελοειδής επένδυση στην πλευρά του συνοδηγού είναι το δεύτερο που τραβάει το βλέμμα, μετά την οθόνη αφής 8 ιντσών (από τη δεύτερη έκδοση Style και άνω). Τα ποιοτικά σκληρά πλαστικά είναι πολύ καλά συναρμολογημένα και αποτρέπουν τυχόν τριγμούς, ενώ η διχρωμία ενισχύει τον ευχάριστο διάκοσμο. Οι χώροι είναι παραπάνω από αρκετοί για τέσσερις ενήλικες, ενώ και τα 252 λίτρα του πορτμπαγκάζ συγκαταλέγονται στις κορυφαίες της κατηγορίας.

Τιμή: από 12.740 ευρώ.

Βασικός εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόματη ρύθμιση μεγάλης σκάλας φώτων, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, πολυλειτουργικό τιμόνι, cruise control και ηχοσύστημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός: 1.197 κ.εκ.
Κύλινδροι/βαλβίδες: 4/16
Ταχύτητες: 5 AMT
Ισχύς: 84 hp/6.000 σ.α.λ.
Ροπή: 118 Nm/4.000 σ.α.λ.
0-100 χλμ./ώρα: 15,8 δλ.
Τελική ταχύτητα: 171 χλμ./ώρα
Κατανάλωση: 5,1 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές CO2: 122 γρ./χλμ.

Suzuki Swift 1.2 Hybrid CVT


Το Swift 1.2 Hybrid CVT αποτελεί την πιο οικονομική σε τιμή πρόταση αγοράς στα μικρά αυτοκίνητα, σε συνδυασμό και με υβριδικό σύστημα. Συγκεκριμένα πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 14.790 ευρώ (με το τρέχον όφελος Hybrid For U) και διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας στον εξοπλισμό του.

Ο ατμοσφαιρικός και ήπια υβριδικός κινητήρας 1.2 λτ. Dualjet ενσωματώνει μια ηλεκτρογεννήτρια ISG και αυτοφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 10 Ah. To 12V Mild hybrid σύστημα βοηθά τον κινητήρα στην εκκίνηση και στην επιτάχυνση, μέσω της παροχής επιπλέον στιγμιαίας δύναμης 2,6 ίππων. Αυτό σημαίνει ότι στις εκκινήσεις και στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις βελτιώνει την απόκριση και το τράβηγμα, προς όφελος της καλύτερης λειτουργίας και της μείωσης της κατανάλωσης και των ρύπων. Το CVT από την πλευρά του κάνει πιο άνετες της μετακινήσεις και διευκολύνει πολύ την οδήγηση, ειδικά στην πόλη. Στα ατού του Swift ανήκει ακόμα η ευχάριστη οδική του συμπεριφορά, χάρη στο συνδυασμό της σφιχτής ανάρτησης και του ελαφριού και με πολύ καλή ακαμψία πλαισίου.

Στην καμπίνα του μικρού μοντέλου της Suzuki με τον σπορτίφ σχεδιασμό, το νεανικό του στιλ τονίζουν το μικρής διαμέτρου τριάκτινο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, τα δύο κυκλικά όργανα και οι στρογγυλοί κεντρικοί αεραγωγοί. Όσοι επιλέξετε την έκδοση GL+ θα έχετε στη διάθεσή σας και την οθόνη αφής των 7 ιντσών. Σε επίπεδο χώρων, το Swift είναι σε θέση να μεταφέρει στο πίσω μέρος την καμπίνας δύο ενήλικα άτομα, χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες παραχωρήσεις, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 265 λτ.

Τιμή: από 14.790 ευρώ.

Βασικός εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, σύστημα αυτόνομης πέδησης, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ηχοσύστημα, air condition, adaptive cruise control και αυτόματη λειτουργία φώτων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός: 1.197 κ.εκ.
Κύλινδροι/βαλβίδες: 4/16
Ταχύτητες: CVT
Ισχύς: 83 hp/6.000 σ.α.λ.
Ροπή: 107 Nm/2.800 σ.α.λ.
0-100 χλμ./ώρα: 12,2 δλ.
Τελική ταχύτητα: 175 χλμ./ώρα
Κατανάλωση: 5,1 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές CO2: 115 γρ./χλμ.

Skoda Scala 1.0 TSI DSG7


Για όσους αναζητούν ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ με άνετους χώρους και πολύ καλά συνολικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο και στη χαμηλότερη τιμή, τότε το Skoda Scala 1.0 TSI DSG7, είναι σε θέση να τους καλύψει πλήρως. Με τιμή που ξεκινά στην αρχική έκδοση Active στις 18.500 ευρώ, συνοδεύεται με ένα πολύ καλό πακέτο εξοπλισμού.

Ο γνωστός και αποδοτικός 1.000άρης 3κύλινδρος turbo των 110 ίππων ξεχωρίζει αμέσως και για την ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία, σε σημείο που να απορείς αν είναι 3κύλινδρος. Παράλληλα, εμφανίζει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές χωρίς να έχει κενά, είναι γεμάτος στις μεσαίες στροφές και φτάνει εύκολα την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου. Σύμμαχος του οδηγού σε κάθε διαδρομή είναι και το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο εξασφαλίζει γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων, τόσο στην αυτόματη επιλογή, όσο και στη χειροκίνητη. Ταυτόχρονα, το στιβαρό πλαίσιο, το μακρύ μεταξόνιο των 2.649 χλστ., τα πλατιά μετατρόχια και οι κατάλληλα ρυθμισμένες αναρτήσεις προσφέρουν πολύ καλή σταθερότητα, με σαφή προσανατολισμό προς την άνεση.

Οι ανέσεις κυριαρχούν και στο εσωτερικό του Scala, όπου θα φιλοξενηθούν με χαρακτηριστική ευκολία τέσσερα άτομα. Μεγάλο είναι με την σειρά του και το πορτ μπαγκάζ των 467 λίτρων. Την πολύ καλή του εικόνα συμπληρώνει η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, με το μαλακό υλικό στο πάνω μέρος του ταμπλό να το αναβαθμίζει σημαντικά.

Τιμή: από 18.500 ευρώ.

Βασικός εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, σύστημα αυτόνομης πέδησης, σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, σύστημα διατήρησης λωρίδας, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ηχοσύστημα με οθόνη αφής 6,5 ιντσών και cruise control.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός: 999 κ.εκ.
Κύλινδροι/βαλβίδες: 3/12
Ταχύτητες: 7
Ισχύς: 110 hp/5.500 σ.α.λ.
Ροπή: 200 Nm/2.000-3.000 σ.α.λ.
0-100 χλμ./ώρα: 10,3 δλ.
Τελική ταχύτητα: 198 χλμ./ώρα
Κατανάλωση: 5,7 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές CO2: 130 γρ./χλμ.

Πηγή: autogreeknews.gr