Diesel αυτοκίνητα 5ετίας σε χαμηλές τιμές

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρες πετρελαίου έχουν αναμενόμενα πέσει γιατί έχουν μειωθεί τα διαθέσιμα μοντέλα.

Diesel αυτοκίνητα 5ετίας σε χαμηλές τιμές

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρες πετρελαίου έχουν αναμενόμενα πέσει γιατί έχουν μειωθεί τα διαθέσιμα μοντέλα, όμως το αγοραστικό κοινό τα αναζητά, για το βασικό λόγο του χαμηλού κόστους σε καύσιμο. Ωστόσο, όσοι δεν βρίσκουν ένα ντίζελ με χαμηλή τιμή στα καινούργια, τότε στρέφονται στα μεταχειρισμένα, αφού εκεί υπάρχουν αρκετά οχήματα. Ειδικά στην κατηγορία των μικρών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σημειώνεται ζήτηση, από την στιγμή που τα καινούρια είναι πλέον ελάχιστα.

Εμείς κάναμε μια έρευνα αγοράς σε αγγελίες μεταχειρισμένων και αναζητήσαμε μικρά μοντέλα 5ετίας, τα οποία πωλούνται σε προσιτές τιμές, ενώ διατίθεται αρκετά στις εμπορίες. Πρόκειται για το Citroen C3 1.4 ΗDi 68 PS, το Opel Corsa 1.3 DTE 95 PS, το Renault Clio 1.5 dCi 90 PS και το Toyota Yaris 1.4 D-4D 90 PS. Αυτά σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε, πριν πάτε για αγορά. Φυσικά σε κάθε περίπτωση και όπως ισχύει για κάθε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα πρέπει να γίνεται ένας λεπτομερής έλεγχος από έναν ειδικό. Να σημειωθεί ακόμα, ότι τα παρακάτω μοντέλα δεν αφορούν αγγελίες για αγορά, αλλά είναι παρουσιάσεις των αυτοκινήτων.

Citroen C3 1.4 ΗDi 68 PS

Σε πολύ προσιτές τιμές πωλείται το προγενέστερο Citroen C3 με τον πετρελαιοκινητήρα 1.4 HDi (περίπου 7.000 ευρώ τα μοντέλα του 2016), ενώ παράλληλα είναι πολύ οικονομικό σε κατανάλωση. Το diesel μηχανικό σύνολο των 68 ίππων και 160 Nm ροπής μπορεί να μην ενθουσιάζει με τις επιταχύνσεις από στάση, όμως χάρη στη ροπή μπορεί και κινείται σβέλτα εντός πόλεως.

Στο δρόμο η άνεση είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό, όπου η μαλακή ανάρτηση είναι αποτελεσματική στους γεμάτους ανωμαλίες δρόμους, αν και στις πιο έντονες μεταφέρει θορύβους στο εσωτερικό. Το τελευταίο διακρίνεται για το μοντέρνο του σχεδιασμό και την προσεγμένη ποιότητα, ενώ σε επίπεδο χώρων ικανοποιεί για τις μετακινήσεις τεσσάρων ατόμων. Μεγάλο για την κατηγορία είναι το πορτ μπαγκάζ των 300 λίτρων.

Βασικός εξοπλισμός: ESP, 4 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλ. καθρέπτες και air condition.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.398 κ.εκ., Ισχύς: 68 PS/4.000 σ.α.λ., Ροπή: 160 Nm/2.000 σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 15,5 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 3,8 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 99 γρ./χλμ.

Opel Corsa 1.3 DTE 95 PS

Σταθερή αξία εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί το Opel Corsa, το οποίο στην προγενέστερη γενιά του με τον οικονομικό και αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα των 1.3 λίτρων 95 PS, ήταν δημοφιλές. Σήμερα υπάρχουν αρκετά μοντέλα του 2016, τα οποία πωλούνται σε μια μέση τιμή της τάξεως των 8.500 ευρώ.

Το μηχανικό αυτό σύνολο, εκτός από τις πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,9 δλ.) ξεχωρίζει και για την πολύ χαμηλή κατανάλωση, που σε μικτές εργοστασιακές συνθήκες αγγίζει τα 3,2 λτ./100 χλμ. Στα μείον ο αισθητός θόρυβος που παράγει και περνάει στο θάλαμο των επιβατών.

Στο δρόμο, το Opel Corsa 1.3 DTE εμφανίζεται ασφαλές σε κάθε διαδρομή και παρέχει ικανοποιητικά επίπεδα ανέσεων. Σε γενικές γραμμές θα ικανοποιήσει το μέσο οδηγό, σε όλα τα επίπεδα, όπως και στο εσωτερικό του. Αυτό είναι ποιοτικό και με καλή εργονομία, ενώ σε επίπεδο χώρων τέσσερις επιβάτες θα μετακινηθούν δίχως περιορισμούς, έχοντας στη διάθεσή τους 285 λίτρα για τις αποσκευές.

Βασικός εξοπλισμός: ESP, 6 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ράδιο CD

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.248 κ.εκ., Ισχύς: 95 PS/3.750 σ.α.λ., Ροπή: 190 Nm/1.500 σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 11,9 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 3,2 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 85 γρ./χλμ.

Renault Clio 1.5 dCi 90 PS

Το προηγούμενης γενιάς Renault Clio με τη δυναμική και πολύ ελκυστική σχεδίαση, είχε γίνει πολύ δημοφιλές και στη χώρα μας με τον κινητήρα πετρελαίου 1.5 dCi 90 PS (υπάρχει και με 75 PS). Αυτοκίνητα του 2016 διατίθενται σε αρκετό αριθμό και σε τιμές που βρίσκονται περίπου στις 9.000 ευρώ.

Ακόμα και σήμερα το μικρό γαλλικό αυτοκίνητο παραμένει σύγχρονο και ελκυστικό σχεδιαστικά, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του, με προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, ειδικά στις εκδόσεις με μαλακό πλαστικό στο ταμπλό. Αρκετά καλοί με τη σειρά τους και για τα δεδομένα της κατηγορία εμφανίζονται οι χώροι, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (πορτ μπαγκάζ 300 λτ.).

Στα θετικά γνωρίσματα του Clio ανήκουν η πολύ ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά, αφού συνδυάζει με επιτυχία την άνεση με τη σταθερότητα. Επιπλέον, ο 1.5 dCi των 90 ίππων, εκτός από οικονομία προσφέρει και αρκετά καλές επιδόσεις, αφού είναι ελαστικός από τις χαμηλές στροφές και πρόθυμος στις εντολές του οδηγού, ενώ οι κραδασμοί και ο θόρυβος είναι αρκετά περιορισμένοι.

Βασικός εξοπλισμός: 4 αερόσακοι ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλ. καθρέπτες, air condition και ράδιο CD.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.461 κ.εκ., Ισχύς: 90 PS/4.000 σ.α.λ., Ροπή: 220 Nm/1.750 σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 11,7 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 3,4 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 90 γρ./χλμ.

Toyota Yaris 1.4 D-4D 90 PS

Το επί σειρά ετών best seller αυτοκίνητο στην Ελλάδα, το Toyota Yaris είχε γίνει πολύ δημοφιλές στην προηγούμενη γενιά του και με τον diesel κινητήρα 1.4 D-4D. Σήμερα, υπάρχει ζήτηση στα μεταχειρισμένα, ενώ κρατάει υψηλότερη αξία μεταπώλησης από άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα, αφού τα μοντέλα του 2016 πωλούνται γύρω στις 9.500 ευρώ.

Ο 1.400άρης ντίζελ που κινεί το Yaris προσφέρει σβέλτες επιταχύνσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δλ.) και εν κινήσει, με το τράβηγμα να είναι δυνατό από το χαμηλό φάσμα στροφών. Ακόμα ένα σημείο υπεροχής του είναι κι η πολιτισμένη λειτουργία του, αφού οι ενοχλητικοί κραδασμοί και το κλασικό κροτάλισμα των diesel δεν ενοχλούν στην καμπίνα.

Στην οδήγηση, το Yaris 1.4 D-4D ξεχωρίζει με την ευκολία στους χειρισμούς, όντας άνετο και σταθερό, ανεξαρτήτως διαδρομής, επιτρέποντας στον οδηγό να κινηθεί εξαιρετικά σβέλτα και με ασφάλεια. Στα θετικά του Yaris ανήκουν ακόμα οι άνετοι χώροι για τους επιβάτες, το προσεγμένο σε ποιότητα εσωτερικό και το ικανοποιητικής χωρητικότητας πορτ μπαγκάζ των 286 λίτρων.

Βασικός εξοπλισμός: 4 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ράδιο CD

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.364 κ.εκ., Ισχύς: 90 PS/3.800 σ.α.λ., Ροπή: 205 Nm/1.800 σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 10,8 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 3,9 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 99 γρ./χλμ.

Πηγή: autogreeknews.gr