Αντρέ Βίλας-Μπόας: Οδηγός στο Ράλι Πορτογαλίας

Από τους πάγκους, στο... τιμόνι, ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, οδηγός για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) στην Πορτογαλία.

Αντρέ Βίλας-Μπόας: Οδηγός στο Ράλι Πορτογαλίας

Από τους πάγκους, στο... τιμόνι! Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, πρώην προπονητής της Πόρτο, της Τσέλσι και της Μαρσέιγ, βρήκε την ευκαιρία να ζήσει το... όνειρό του (και) στον μηχανοκίνητο αθλητισμό συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) στην Πορτογαλία από την Παρασκευή (21/05) έως την Κυριακή (23/05).

«Ο συνοδηγός μου, Γκονσάλο Μαγκαλάες κι εγώ γνωριζόμαστε από τότε που ήμασταν τριών χρονών και ζούμε ένα όνειρο», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός την Πέμπτη (20/05) σε συνέντευξη Τύπου, ο οποίος θα οδηγήσει το Citroën C3 N.57 στην Κατηγορία WRC3, που προορίζεται για ερασιτέχνες οδηγούς.

Ανταγωνιστικός από τη φύση του και το επάγγελμά του, ο 43χρονος Βίλας-Μπόας, δεν θέλει να ξεχάσει ότι είναι μόνο ένας... ερασιτέχνης οδηγός αγώνων κι ότι έχει πίσω του ελάχιστη προετοιμασία και εμπειρία από ένα τοπικό ράλι 50 χλμ.

«Έχω ένα... πρόβλημα. Δύο κόσμοι μου συγκρούονται: Ο προπονητής και ο ερασιτέχνης οδηγός...» τόνισε γελώντας και συμπλήρωσε πως «...πρέπει να κάνω τα πράγματα αργά. Ο στόχος είναι να τελειώσω τον αγώνα». Ο επτά φορές γαλλικός παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Σεμπαστιάν Οζιέ, στον οποίο οι Πορτογάλοι προσέφεραν μια φανέλα της Μαρσέιγ, του έδωσε αντίστοιχα την ίδια συμβουλή: «Πάρτε το χαλαρά και να το διασκεδάσετε».

Προερχόμενος από μια οικογένεια φανατικών υποστηρικτών του μηχανοκίνητου αθλητισμού (ο πατέρας του τον πήγαινε μικρό για να παρακολουθήσει το Grands Prix της F1 στο Εστορίλ κι ο θείος του έλαβε μέρος στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ), ο Βίλας-Μπόας ανέφερε πως θέλει να χρησιμοποιήσει τον αγώνα για να δημοσιοποιήσει -εκτός όλων των άλλων- και το φιλανθρωπικό ίδρυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ