To Grande αυτοκίνητο των 17.990 ευρώ

Το αγοραστικό κοινό που προσανατολίζεται στην απόκτηση ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, δίνει έμφαση στους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

To Grande αυτοκίνητο των 17.990 ευρώ

Το αγοραστικό κοινό που προσανατολίζεται στην απόκτηση ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, δίνει έμφαση στους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, στον εξοπλισμό, την ασφάλεια, τις ανέσεις, τις επιδόσεις και φυσικά την τιμή. Μεταξύ των σημαντικών παραγόντων είναι και ο σχεδιασμός, αφού θα πρέπει να του κάνει το «κλικ» με την πρώτη ματιά, μιας και θα το έχει στην κατοχή του για αρκετά χρόνια.

Ένα τέτοιο μοντέλο που προκαλεί εντύπωση αμέσως με τον σχεδιασμό του, ο οποίος συνδυάζει το δυναμισμό με την πολυτέλεια, είναι το ανανεωμένο Hyundai i30 Fastback. Σε σχέση με το i30 Hatchback διατηρεί το επιθετικό εμπρός άκρο με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και τη μεγάλη μάσκα, όμως από τις εμπρός κολόνες και πίσω ξεκινούν οι διαφορές. Το 5θυρο κουπέ Hyundai διαθέτει πιο χαμηλή κατά 25 χιλιοστά οροφή, σφηνοειδές προφίλ και έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, που καταλήγει σε μια ενσωματωμένη στο πίσω καπό αεροτομή. Ο έντονα ανάγλυφος σχεδιασμός συνεχίζεται στο κάτω μέρος της πόρτας του πορτ μπαγκάζ και στον προφυλακτήρα. Το μήκος του i30 Fastback φτάνει τα 4.455 χλστ. και είναι μακρύτερο κατά 115 χλστ. από το i30 Hatchback των 4.340 χλστ. Γεγονός που με την σειρά του έχει λειτουργήσει προς όφελος του μεγαλύτερου χώρου αποσκευών των 450 λίτρων (395 λτ. το i30 Hatchback).

Το πιο «grande» i30 Fastback διατίθεται και αυτό με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου (μαζί με mild hybrid σύνολα), με την αρχική έκδοση 1.0 T-GDi Premium να πωλείται στην άκρως δελεαστική τιμή των 17.990 ευρώ. Από τον εξοπλισμό του δεν λείπει τίποτα, αφού περιλαμβάνονται τα εξής: 6 αερόσακοι, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης εκτροπής και διατήρησης λωρίδας, οθόνη αφής 8 ιντσών, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, cruise control, air condition, αυτόματα φώτα, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, κ.λπ.


Την κίνηση της αρχικής έκδοσης του i30 Fastback αναλαμβάνει ο γνωστός και πολύ καλός 1.000άρης 3κύλιδνρος turbo, με απόδοση 120 PS/6.000 σ.α.λ. και ροπή 172 Nm/1.500-4.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο με την πολιτισμένη λειτουργία εμφανίζει καλή ελαστικότητα και τράβηγμα, ενώ προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 196 χλμ./ώρα. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,4 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 123 γρ./χλμ.

Πέρα από τον όμορφο σχεδιασμό του, το i30 Fastback ξεχωρίζει για την ευρυχωρία του εσωτερικού του, με την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής. Στο δρόμο, οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης, ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν στο δυναμικό αμάξωμα πολύ καλή οδική συμπεριφορά.

Πηγή: autogreeknews.gr